El juvenil afronta el tram decisiu cap al somni de la copa

0
    33

10/02/2014 – El juvenil del CF Badalona va tancar el seu particular “Tourmalet” amb la visita al camp del líder, un Barça que domina amb mà de ferro la divisió d’honor amb 13 punts de marge respecte dels seus immediats perseguidors i que no va donar opció als escapulats (3-0). El calendari, però, se suavitza en les pròximes jornades després d’unes setmanes de màxima dificultat i serà en aquests propers partits que el conjunt de Javi Cuesta s'ho jugarà tot per intentar assaltar la segona plaça. El Badalona (42 punts) es troba ara a tres punts d'aquest segon lloc,  en mans de l’Espanyol (45), que va imposar-se al camp de la Damm (0-1), però els escapulats segueixen depenent d’ells mateixos.  Dels vuit partits que queden per a la conclusió de la lliga, cinc els hauran de jugar al camp del Centenari, on tindran prohibit fallar, mentre que serà també determinant la visita que faran al camp del seu més directe rival, l’Espanyol, en la penúltima jornada.  El Badalona també haurà d’estar atent al que faci el Mallorca, que li trepitja els talons a un sol punt (en té 41).

Tot i comptar de nou amb Cristian Carracedo, que amb l’arribada de Negredo i Velillas té molt més complicat tenir presència en el primer equip, el juvenil del Badalona no va poder fer trontollar la fortalesa del Barça,  que només ha perdut un partit en tot el curs. El talent individual dels blaugrana va ser determinant, especialment el davanter Munir, que va intervenir en els tres gols. En el primer el porter Aguilar va poder desviar el seu xut, però Ebwelle va recollir el refús per fer l’1-0 al minut 18. I en el segon, tres minuts més tard, va conduir una jugada que va culminar Pedro. El 2-0 en només 21 minuts va ser un llast per als escapulats, que tot i no fer un mal partit no van poder frenar el major potencial del Barça, que va sentenciar definitivament el matx als cinc minuts de la represa. En aquesta ocasió va ser el mateix Munir qui va anotar el 3-0.

“No vam fer un mal partit i penso que vam deixar una bona imatge, però el Barça està a un altre nivell i sabíem que seria molt complicat”, explica el tècnic Javi Cuesta, que reconeix que a l’equip “li va faltar contundència en les dues àrees” per poder inquietar als blaugrana. A més, explica que encaixar el 2-0 pràcticament al primer terç del partit ja se’ls va fer una muntanya.  Malgrat la derrota, Cuesta es mostra optimista de cara al tram final del campionat  i ja ha començat a fer comptes per poder somiar amb la copa. “Tenim cinc partits a casa, que sobre el paper són assequibles, i guanyant-los podem aconseguir-ho. Si estem forts a casa estarem  en la lluita fins al final”, apunta el preparador escapulat, que tot i això avisa que qualsevol rival “et pot donar un disgust”. La primera final en aquest camí serà contra l’Europa, 12è classificat, dissabte vinent al camp del Centenari (16.30 h).