El Laboratori Municipal rep demà estudiants de tecnología de Portugal

  0
  Laboratori municipal.JPG

  24/07/2012 – La visita forma part del recorregut durant 15 dies per diverses instal·lacions de referència de Barcelona i Catalunya i està coordinada per l'European Projects Development, Unipessoal Lda (EPD) de Portugal.

  El Laboratori Municipal de l’Ajuntament de Badalona rebrà demà dimecres una delegació de cinc estudiants que cursen els seus estudis a la prestigiosa Escola Tecnològica e Profissional de Sicó de Portugal. Aquests alumnes de Formació Professional estan cursant l’especialitat de tècnic d’Anàlisi de Laboratori.

   

  La visita al Laboratori Municipal de Badalona forma part del recorregut que aquests joves estan efectuant durant 15 dies per diversos laboratoris i instal·lacions de referència de Barcelona i Catalunya. La visita dels estudiants portuguesos està prevista per a les 10 hores i seran rebuts per la cap d’Unitat del Laboratori Municipal, Maria Lluïsa Forcadell. El Laboratori Municipal està ubicat a la planta entresòl de l’edifici El Viver.

   

  Aquesta visita està coordinada per l’European Projects Development, Unipessoal Lda (EPD) de Portugal que gestiona, dins del programa de la Unió Europea Leonardo da Vinci, la mobilitat d’estudiants d’altres països de la Unió Europea per tal que puguin conèixer altres centres de coneixement de referència i, alhora, puguin aprendre una altra llengua.

   

  El Laboratori Municipal de Badalona està reconegut a nivell internacional amb la certificació ISO 9001:2008, per l’Agència Catalana de l’Aigua com a establiment tècnic auxiliar. A més està autoritzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya per efectuar analítiques i està inscrit al registre de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat que “Badalona disposa d’un Laboratori Municipal amb una excel·lent dotació d’equips per fer el control i les analítiques d’un gran ventall de mostres. Habitualment es fan anàlisi d’aliments de menjadors, establiments de restauració i de botigues d’alimentació; també d’aigües de bany, de consum i residuals, així com les sorres d’àrees de jocs, entre d’altres”.

   

  En aquest sentit, el laboratori realitza totes les anàlisis que deriven del compliment de les competències del municipi en matèria de Medi Ambient i Salut Pública i també ofereix els seus serveis a entitats i públic en general.