El Lloreda actua contra la violència

  0
  11981288551613.jpg

  20/03/2015 – El club expulsa a un juvenil després d’agredir a un col·legiat amb un cop de pilota i matisa l’acta del partit publicada pel Sindicat d’Àrbitres.

   

  Municipal de Lloreda. Jornada 20 del campionat del grup XIII de la Segona Divisió Juvenil. Lloreda ‘B’ i Cosecha Mundial, cinquè i quart classificat de la lliga, s’enfronten a Badalona.

   

  Després d’una disputa de pilota durant la segona part del partit, el porter local queda estès a terra amb un tall al llavi. Mentre el jugador badaloní es recupera del cop rebut, el Cosecha Mundial aconsegueix marcar un gol que desferma la tensió a les files locals

   

  Segons informa el Sindicat d’Àrbitres, adjuntant l’acta del partit presentada per Artur Argeles, el col·legiat va ser increpat per un jugador local ben entrada la segona meitat (56’), fet que va suposar l’expulsió del dorsal 20 del Lloreda.

   

  Tot seguit, segons indica l’acta, arribaria el desencadenant de la suspensió del partit. Després d’un gol marcat pel Cosecha Mundial, el dorsal 19 del Lloreda propinaria una pilotada al cap de l’àrbitre.

   

  A continuació, segons relata el testimoni d’Artur Argeles, el dorsal 20 del conjunt badaloní, anteriorment expulsat, protagonitzaria diversos intents d’agressió física cap al col·legiat, fet que obligaria al Sr. Argeles a abandonar el Municipal de Lloreda.

   

  Un cop fora de les dependències del recinte esportiu, l’àrbitre hauria de demanar l’assistència dels serveis mèdics i dels Mossos d’Esquadra. El col·legiat acabaria recollint els seus objectes personals escortat per la policia.

   

  La Federació Catalana de Futbol ha imposat una sanció de set partits al dorsal 20 del juvenil B del Lloreda per “amenaçar o coaccionar l'àrbitre o els jutges de línia”.

   

  Pel que fa al dorsal 19, aquest futbolista ha estat expulsat de la disciplina del CF Lloreda i serà castigat amb una sanció cautelar (diversos mesos sense poder jugar). La versió dels fets expressada per l’entitat badalonina, representada per un dels seus coordinadors, Franc Capilla, dista força de l’epidosi descrit per l’àrbitre.

   

  “Hem adoptat mesures contra el jugador que va propinar el cop de pilota al col·legiat. Ja no forma part del club”, relata Franc Capilla a aquest diari.

   

  “Quan ens marquen el gol amb el nostre porter a terra, és cert que hi va haver un jugador que es va acostar a l’àrbitre i el va insultar. La resta de companys van intentar que no passés res i no hi va haver cap intent d’agressió. L’únic verídic és l’episodi de la pilota”, afegeix el coordinador del CF Lloreda.

   

  “Com a club ens ha molestat que es digui que ni el delegat ni la directiva es va preocupar d’atendre al col·legiat quan tot això va passar. Vam estar amb ell i amb el seu pare fins que van venir els Mossos perquè va demanar assistència mèdica”, recalca Franc Capilla.

   

  Segons ha confirmat el coordinador del club, el CF Lloreda ha redactat una carta per enviar-la a la Federació Catalana de Futbol per tal d’oferir la seva versió dels fets. L’entitat té por que aquest episodi pugui fer mal a la seva imatge.