El mes perfecte del mini amb més ànima

  0
  CtH0w4SW8AA7DuM_0.jpg

  12/11/2016 – El Sant Josep torna a enamorar guanyant cinc partits consecutius, convertint-se en la millor defensa i atrapant la Penya recuperant-li l’average. 

   

  A finals de setembre, els menuts ‘guerrers’ groc-i-liles es convertirien en una de les sensacions de l’inici de temporada de tot el bàsquet badaloní. El Mini ‘A’ del Sant Josep guanyaria la Copa Badalona i el torneig de la UE Mataró, jugant deu partits en 60 hores. Ara, ja sense seguir un ritme de competició tan frenètic, els parroquials tornen a ser protagonistes.

   

  La jove plantilla dirigida per Sergi Curto ha completat un mes perfecte. En total 36 dies on el Sant Josep s’ha imposat a tothom qui s’ha creuat en el seu camí. Després de debutar a la lliga caient a casa davant el Divina Seguros Joventut (78-90), el Mini ‘A’ del Sant Pep viuria una espècie de punt d’inflexió que el faria recuperar l’esperit del torneig de Mataró.

   

  Des d’aquella derrota, el conjunt de Curto activaria la seva versió més destructiva, triturant literalment rivals com el Vic (51-80), el JAC Sants (36-86), el Neus (81-31) i el SESE (53-103) fins a arribar al partit marcat en el calendari: la visita a l’Olímpic.

   

  En l’escenari més difícil, el Mini ‘A’ parroquial demostraria caràcter, recuperant l’average directe amb la Penya (73-91) i atrapant el conjunt verd-i-negre al capdavant de la classificació de la lliga (5/1). Per acabar-ho d’arrodonir, aquesta ratxa del Sant Pep ha convertit el bloc groc-i-lila en la millor defensa del campionat, amb una mitjana de 55 punts encaixats en cada jornada.

   

  Les claus de la banqueta

   

  “Crec que aquella primera derrota contra la Penya va impactar en la moral dels jugadors. Ens va fer veure que encara no estàvem al nivell del Joventut. Des d’aquell partit, la intensitat dels entrenaments va canviar. La implicació va augmentar i, a més, la plantilla també va començar a visitar entrenaments d’altres equips del club. Ha estat un mes de molt bàsquet”, reconeixia Sergi Curto, entrenador del Mini ‘A’ del Sant Josep.

   

  Tot i que actualment l’objectiu principal del Sant Pep sigui el bitllet per disputar la lliga A-1, el cos tècnic valora molt positivament les prestacions que han ofert els jugadors al llarg dels últims 36 dies de competició.

   

  “Crec que el rival més complicat d’aquest equip és ell mateix. Costa de veure minis amb un nivell d’autoexigència tan alt. Es posen uns límits difícils d’assolir”, destacava el tècnic.

   

  Curto i els seus ajudants aprofiten aquesta febre competitiva que transmet la plantilla per motivar els jugadors amb petits reptes que acaben comportant resultats positius. En la defensa hi trobem moltes de les claus. “Normalment en cada partit hem acordat amb els jugadors un objectiu de punts que el rival no podia superar. Solem mirar la mitjana anotadora del rival i la rebaixem en 8 o 10 punts”, exposava el tècnic. 

   

  En el partit d’avui a l’Olímpic, el Sant Josep sabria igualar “amb intel·ligència” l’avantatge físic del Divina Seguros Joventut i mantenir el cap fred en els moments on la Penya semblava capgirar el domini groc-i-lila. Durant els primers 30 minuts, el conjunt parroquial arribaria a gaudir d’un avantatge de +14, però el partit s’hauria de treballar fins quasi al final.

   

  “Hem entrat a l’últim quart guanyant de vuit i, només començar, la Penya ens ha fet un bàsquet fàcil. Era el típic moment on sembla que l’equip estava sense piles. Quan tot semblava ajustar-se, hem recuperat l’esperit de Mataró fent un 3 a 13 definitiu”, valorava Sergi Curto en la conversa mantinguda amb aquest diari.

   

  Sí, sí. L’esperit de Mataró. Aquell que va animar un implicat grup de jugadors a construir una inoblidable caravana del bàsquet durant tres dies per guanyar la Copa Badalona i el torneig de la Unió Esportiva. Els registres de rècord han tornat al Centre Parroquial, però ara en competició oficial.