El millor bàsquet de la història s’ha vist a Badalona

  0
  39

  La productora de l'NBA ha fet un documental sobre el Dream Team que va guanyar l'or olímpic del 92. Ha inclòs imatges inèdites i entrevistes actuals amb els protagonistes que van meravellar el món des de Badalona. El viatge recull gravacions des dels primers entrenaments als EEUU, passant per una concentració a Mònaco, que més aviat semblaven unes vacances, l'eufòria de la població catalana i l'espectacle sobre el parquet de l'Olímpic. 

  Per posar una mica de picant a una història tan dolça i fer el documental més entretingut, també recorda els episodis més tensos del Dream Team: la duresa dels primers entrenaments entre jugadors que no estaven acostumats a perdre, el cop de colze de Barkley a un jugador angolès, o la dura defensa de Pippen a un Kukoc del qui s'havia obsessionat el director esportiu dels Bulls, Jerry Krause.
  A més, es mostren per primera vegada les imatges de l'única derrota del Dream Team, en un amistós, amb un combinat de jugadors universitaris d'entre els que destacava Chirs Webber.
   
  Algunes de les frases
   
  Magic Johnson; "Aquell equip va afectar a la gent d'una manera que no havia vist mai"
   
  Larry Bird: "Ens van rebre com si fóssim superherois"
   
  Patrick Ewing: "Aquells entrenaments eren millors que els partits"
   
  David Robinson: "En la derrota a Seül 88, alguns jugadors van deixar la medalla de plata al vestidor. Estava avergonyit"
   
  Michael Jordan: "No pensava que em demanessin anar als Jocs Olímpics. Vaig pensar una manera educada de declinar la proposta, però després vaig pensar. Cada quan puc jugar amb aquests jugadors?"
   
  Chris Mullin "A part de guanyar vam dominar, però el que importa és com ho vam fer. Compartint la pilota. Involucrant a tothom en el joc. Ho vam fer com un equip"