El Monestir de Sant Jeroni celebra 600 anys al Museu de Badalona

  0
  46
  IMG_0779.JPG

  22/10/2016 – El Museu presenta una exposició, diverses activitats i un llibre sobre Sant Jeroni de la Murtra, reconegut com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

  Aquest dijous s'ha inaugurat al Museu de Badalona l’exposició El monestir de Sant Jeroni de la Murtra: 600 anys d’història. Per celebrar l'efemèride del monestir, fundat el 1416, el Museu presenta una exposició, diverses activitats i un llibre sobre Sant Jeroni de la Murtra, reconegut com a Bé Cultural d’Interès Nacional. L’exposició repassa la seva fundació, els seus protectors, les relacions amb el poder, la vida quotidiana dels frares, el missatge religiós del claustre o les possessions de la comunitat.

   

  La mostra és una excepcional oportunitat per conèixer algunes peces procedents de l’antic cenobi que no es mostren al públic des de fa molts anys i que avui estan integrades en les col·leccions del propi Museu, com la predel·la del retaule gòtic de Sant Sebastià, dues pintures barroques o diverses ceràmiques. A més, per primera vegada es podran veure a Badalona les taules del Naixement i de l’Adoració dels Mags que formaven part del retaule de Tous (final del segle XVI), pintat a Sant Jeroni de la Murtra per fra Damià Vicenç, i que han estat prestades pel Bisbat de Vic i la parròquia de Tous.

   

  L’exposició també inclou un important conjunt de fotografies actuals de Sant Jeroni, moltes de les quals es reprodueixen en el llibre El monestir de Sant Jeroni de la Murtra: 600 anys d’història, una publicació realitzada pels historiadors Carles Díaz i Anna Molina, i que compta amb les fotografies d’Antonio Guillén. Aquesta obra es presentarà durant l’acte inaugural.

   

  La mostra romandrà oberta al públic fins al 15 de gener, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, i diumenges de 10 a 14 h. El museu estarà tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener