El Montgat s’estrena a la lliga EBA (77 a 63)

  0
  x publicar.JPG

  04/02/2014
  Els de Xavi Bassas van aprofitar la fam de victòria per sobreposar-se al Cornellà

  El Montgat per fi va poder aconseguir la 1a victòria a la lliga EBA,. Després del 0-7 inicial, amb 5 derrotes en finals ajustats, els vermells van poder imposar-se al Cornellà per un clar 77 a 63
  Els de Xavi Bassas estaven molt motivats per guanyar el 1r partit i en alguns moments del matx, la fe en la victòria, va facilitar les coses.

  El 1r quart va ser un bonic intercanvi de cops. El Montgat buscava a Cuesta prop de l'anella mentre que els del baix Llobregat s'alimentaven dels punts de Sobrepera. Les accions de Bassas i Cairó a camp obert donaven un petit avantatge al Montgat, però el Cornellà va castigar amb triple tots els errors en defensa dels locals. 4 encerts des de la llarga distància trobaven resposta amb la bona feina ofensiva de Cairó, Javi Rodríguez i Bassas (24 a 18).

  Gràcies a l'encert exterior, el Montgat va aconseguir obrir un petit forat de 7 punts (27 a 20), però una tècnica a Xavi Bassas va llençar la feina per la borda (27 a 28). Tot i això, el Montgat va seguir picant pedra de cara a l'estrena a la lliga, i amb un Oriol Muñoz motivadissim, que jugava contra el seu anterior club, els del Baix Maresme van recuperar la renda abans de la mitja part (44 a 37).

  A la represa, 2 triples d'Oliva ajustaven el matx, però quan el Montgat va ser capaç de controlar el rebot i igualar la batalla física, va tornar a dur la iniciativa (49 a 43). El desencert era la tònica als dos costats del camp, i va tornar a ser Muñoz, amb una 2+1 de caràcter, seguit d'una esmaixada de Javi Rodriguez, el que va estirar la diferència (58 a 48 al min 30). 

  Un triple de Monterde, que durant tot el mes substituira a Lluís Ortiz per lesió, va mantenir els 11 de diferència a falta de 7 minuts. Quedava temps per davant, però en comptes de patir, el Montgat veia cada cop més a prop el triomf. Encapçalats per un Marc Camins molt actiu, la diferència no va minvar, sinó el contrari (67 a 53) i tot i que el Cornellà es va posar a 10 a falta de 3 minuts, les bones accions de Morales van acabar de segellar la victòria (77 a 63).

  Ara els montgatins buscaran una nova victòria dissabte a les 20h a Lleida contra el Pardinyes, que també ha pujat de la Copa Catalunya.