El Museu commemora els 900 anys de l’Església de Santa Maria

  0
  santamaria.jpg

  19/09/2012 – Una exposició de la Badalona del segle XII i el seu territori més proper celebren l'aniversari de la consagració de l'edifici de Dalt la Vila.

  El Museu de Badalona i la parròquia de Santa Maria celebren el 900è aniversari de la consagració de l’Església de Santa Maria amb una exposició de la Badalona del segle XII i el seu territori més proper. El que avui coneixem com un dels punts neuràlgics i de més atractiu de Dalt la Vila va ser un temple romànic fins l’any 1112, quan va ser beneït i convertit en església. L’edifici, però, ha canviat al llarg de tot aquest temps, ja que va ser enderrocat al segle XVIII per deixar pas a l’estructura actual. El motiu d’aquesta renovació, l’orientació de l’església i algunes de les seves peces d’època medieval es podran conèixer a la mostra que acollirà el Museu de Badalona des de demà dijous, dia 20, fins el 28 d’octubre.

   

  També en motiu dels 900 anys es duran a terme altres activitats de forma paral·lela. El dissabte 29 de setembre hi haurà una visita comentada a l’Església de Santa Maria i a l’exposició; l’11 d’octubre, l’Escolania i la Capella de Música de Montserrat oferiran un concert i, el 25 del mateix mes, el Dr. Joan Villarroya i Font impartirà la conferència Història de l’Església de Santa Maria.