El Museu de Badalona acull una exposició sobre el sexe a l’època romana

  0
  Sexe en època romana.jpg

  10/04/2013 – A la mostra s’hi podran veure una vuitantena de peces procedents de diferents col·leccions arqueològiques de tot Catalunya.

  El Museu de Badalona acollirà a partir de dijous una exposició sobre la vida sexual dels antics romans. Aquesta és la primera mostra de producció pròpia que posa en marxa Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.

   

  Prostitució, adulteri, heterosexualitat, homosexualitat… La vida sexual dels antics romans era gaire diferent a la nostra? Tant les històries divines com les humanes estan plenes d’aventures amoroses, estratègies de seducció, passions, transgressions, enganys i desenganys.

   

  Les pintures i els objectes ens parlen de desinhibició i desenfrè, però sabem que també hi havia tabús i doble moral. Ara, l’exposició El Sexe en època romana ens desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans a través d'una selecció de peces conservades a les col·leccions catalanes i gràcies als textos llatins més suggeridors com els d’Ovidi, Suetoni, Sèneca…

   

  Sexe en època romana té com a principal objectiu apropar el patrimoni arqueològic català a tothom. A l’exposició s’hi podran veure una vuitantena de peces procedents de diferents col·leccions arqueològiques de tot Catalunya.