El Museu de Badalona repassa les processons de Setmana Santa del s.XX

  0
  Sant Anastasi_phixr (AJB_MITJA).jpg

  11/03/2016 – Una col·lecció de cartells de les processons i els actes que es feien durant la Setmana Santa i el Corpus.

  El Museu de Badalona també comença a escalfar motors per a l’arribada de la Setmana Santa i estrena aquests dies una exposició d’un conjunt de documents, especialment valuosos i poc coneguts, que es conserven al Museu de Badalona: col·lecció de cartells de les processons i els actes que es feien durant la Setmana Santa des dels anys 40 fins als 70, així com un seguit de fotografies tant de les processons com de les que tenien durant la festa del Corpus.

   

  La mostra ha volgut tractar les dues celebracions de primavera, molt importants però ben diferents, per reflectir-ne el seu contrast.. També es volen posar de relleu les funcions principals del Museu: la conservació, documentació, estudi i difusió dels béns culturals i documents que formen part dels seus fons per a l’ús, gaudi, coneixement i transmissió a la ciutadania i a les generacions futures.

   

  Inaugurada aquest dijous, l’exposició romandrà al Museu fins a finals de maig i serà complementada per diferents xerrades, activitats i tallers durant l’abril i el maig.