El Museu de Badalona s’impregna de la DO Alella i la seva nova guia enoturística

  0
  30
  do alella.jpg

  12/02/2015 – Els seus autors i diferents personalitats vinculades a la DO i al món vinícola han visitat aquesta setmana el Museu de Badalona i les seves peces històriques relacionades amb el vi.

  Setmana vinícola a Badalona de la mà de la nova guia enoturística de referència a la zona del Maresme i que també inclou part del Barcelonès Nord i Badalona. Parlem de la Guia d’enoturisme de la DO Alella, de Lluís Tolosa i Clara Antúnez, editada pel Consorci DO Alella, que recull els nombrosos punts d’atracció enoturística del territori comprès dins la Denominació d’Origen Alella. Els seus autors i diferents personalitats vinculades a la DO i al món vinícola han visitat aquesta setmana el Museu de Badalona i les seves peces històriques relacionades amb el vi. Avui al vespre (19h), a més, la guia serà presentada al museu.

   

  L’obra, que compta amb un pròleg de la maresmenca Carme Ruscalleda, la cuinera amb més estrelles Michelin del món, es converteix en el primer dibuix que aglutina tota la informació que el turista necessita: vuit cellers, nou projectes d’elaboració de vi, set allotjaments, set vinateries, 49 restaurants, vuit visites culturals i a museus, sis esdeveniments enoturístics i dues empreses de serveis i agències especialitzades del món del vi. Entre d’altres elements, la guia inclou el Museu de Badalona, on es poden veure testimonis relacionats amb el vi a l’època romana, així com el monestir de Sant Jeroni de la Murtra i la masia de Can Miravitges, que compten amb cellers d’un destacat valor patrimonial.

   

  Dins l’apartat de vins han participat un grup de tast format per 13 persones del món del vi, tots amb vincles professionals i emocionals amb el territori de la DO, que van tastar i  puntuar més de 90 referències. El llibre i la seva elaboració han estat finançats en un 50%-50% per la Diputació de Barcelona i pel Consorci d’Enoturisme de la DO Alella.