Badalona signa un nou acord i paga 36.000€ per un projecte amb l’Asociación de Deportistas

  0
  cayetano-martinez.jpg

  12/02/2015 – Es tracta del segon conveni signat amb aquesta entitat esportiva, presidida per Cayetano Martínez de Irujo; el govern assegura que va tenir una gran acceptació el curs passat; l'oposició no el veu amb bons ulls.

  Badalona renovarà aquest 2015 la col·laboració engegada l’any passat amb l’Asociación de Deportistas, presidida per Cayetano Martínez de Irujo, per impulsar el foment de l’esport de base a través d’un projecte sota el títol Sport & Trops. Així ho ha aprovat aquesta setmana la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, tot i la negativa dels representants de l’oposició, que ja van criticar i mostrar el seu desacord amb la signatura del primer conveni, ara fa un any. I és que la firma suposa una donació d’uns 36.000 euros a l’entitat esportiva per tal de posar en marxa el projecte.

   

  La iniciativa constarà d’un període de docència, en el qual alumnes de Primària rebran classes teòriques i pràctiques sobre diferents esports. Participaran més de 2.000 alumnes d’un total d’11 centres, que rebran una beca de 500 euros per adquirir material esportiu a El Corte Inglés -patrocinador del projecte- i competiran en una final a nivell local. El guanyador s’endurà 1.200 euros més i representarà Badalona en una fase nacional a Madrid, on participaran les altres cinc ciutats del programa, que conclourà el proper maig. El programa comptarà amb l’assistència de cinc esportistes o exesportistes d’elit, tots ells recomanats pel CAR, entre els que es troben Tomàs Jofresa o la campiona paralímpica Carla Casals.  

   

  Des de la regidoria d’Esports expliquen que la iniciativa va tenir una gran acceptació el passat curs per part de les escoles, que algunes han demanat repetir i altres que no hi van participar volen estrenar-se enguany. El titular de l’àmbit, Juan Fernández, destaca que els diners no surten de les arques municipals, sinó de la fundació del bàsquet, els ingressos de la qual provenen del cànon que paga el Màgic Badalona, i que el programa té l’aval de la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes. L’escola Sant Jordi de Badalona, guanyadora a nivell local, va aconseguir la segona posició a la final estatal de l’any passat.

   

  El conveni torna a xocar amb el desacord de l’oposició

   

  Si bé l’acord amb l’associació es donarà novament enguany, també ho fan les crítiques que l’oposició llança cap a aquesta col·laboració. Des del PSC consideren que “hi ha entitats que podrien desenvolupar molt millor els objectius de desenvolupament de l’esport sense necessitat de finançar amb més de 36.000 euros l’associació de Cayetano Martínez de Irujo”. “Nosaltres preferim treballar juntament amb les entitats de la ciutat en benefici de l’esport i els esportistes locals. La repercussió en l’esport de la ciutat del conveni de l’any passat ha estat pràcticament nul·la”.

   

  ICV-EUiA, per la seva banda, considera que l’entitat de Martínez de Irujo “no té cap vinculació a la xarxa social, educativa ni esportiva de la ciutat” i proposen que els diners “siguin destinats a un projecte de foment de l’esport entre les escoles o al manteniment de les instal·lacions esportives”. No compartim el model del famoseo signant convenis i lliurant ajudes en forma de targetes regal d’un gran centre comercial. Garcia Albiol contracta empreses o entitats de fora de Badalona i Catalunya, enlloc de potenciar les de la ciutat”, critica el regidor Àlex Mañas.