El Nadal arriba a les entitats de Badalona

  0
  Foto 13-12-14 19 59 13.jpg

  15/12/2014 – Entitats com ACRA Ciutat de Badalona, l'A.C.G. Agarimos de Badalona i Amics de La Salut donven la benvinguda al Nadal amb els seus respectius actes i tots amb un vessant solidari.

  El Nadal ja truca a la porta i durant aquest cap de setmana diverses entitats culturals i socials de la ciutat han celebrat actes amb un vessant solidari per recollir aliments i joguines per a les famílies més necessitades.

   

  Entre les quals, l’Associació Cultural Rociera Andalusa (ACRA) Ciutat de Badalona va recollir dissabte al voltant de 1.000 quilos d’aliments no peribles a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua de Llefià on va acollir la celebració del 7è Festival Solidari Badalona per Nadales, protagonitzat per unes 12 entitats de diverses cultures, des d’andaluses fins extremenyes, i que van aglutinar més de 300 persones. Entre les entitats es trobaven l’Associació Cultural Extremenya Zurbarán de Badalona, el Centre Aragonès de Badalona, però també la Casa de Còrdova de Badalona, l’Hermandad Rociera de Rubí i Sentir Rociero de Mollet, entre altres.

   

  Per un altre costat, el mateix dissabte el Teatre Blas Infante va ser l’escenari d’una Gala Solidària en motiu del XVIII Aniversari de l’Agrupació Cultural Galega Agarimos de Badalona on van recaptar prop de 200 joguines i van ser recollides per la Creu Roja del Barcelonès Nord. En aquest acte es va donar a conèixer la seva tasca musical i cultural amb actuacions com el ball de la “Muiñeira de Pazos de Borbén". A més, també van actuar els gallecs d’Hospitalet i  de Rosalía de Castro de Cornellà, però també l’Ateneu Cultural de Llefià i l’Orfeó Badaloní que van oferir als assistents unes sardanes. Per als gallecs de la nostra ciutat enguany els ha estat impossible realitzar, com cada any, la seva tradicional festa al turó d’en Caritg. L’A.C.G. Agarimos de Badalona, amb seu al carrer París, acull des de 1996 a totes aquelles persones que algun dia van tenir que emigrar de la seva terra, Galicia, per a buscar sort en una altre comunitat autònoma com Catalunya, i així i mantenir la tradició del seu poble i a la vegada transmetre la seva cultura a les noves generacions. A més, el tercer diumenge de cada mes celebren la tradicional Fira del Pop a la seva seu.

   

  Finalment l’Associació Amics de La Salut ha inaugurat l’exposició d’una mostra del Gran Pessebre Artesanal, que un any més vol mantenir la tradició pessebrista a la ciutat. De nou presenta una exposició de peces artesanals i artístics amb una majoria de materials reciclats i amb novetats respecte als anys anteriors. El pessebre, que ha estat creat per Juan Izquierdo amb la col·laboració de Ricardo Navarre i Santi Jaén, està format per més d’un centenar de peces que representen diverses escenes com l’anunciació, el naixement i l’arribada dels reis mags, entre altres. La mostra es pot visitar a la Nau 1 del Centre Cultural l’Escorxador del 13 de desembre al 6 de gener, de dilluns a divendres de 18 a 20.30 hores; dissabtes d’11 a 13.30h i de 17.30 a 20.30h, i diumenges i festius amb horaris especials.