El Nitbus provarà les parades intermèdies per a dones i menors per reduir la inseguretat

    0
    LAVANGUARDIA_G_9802079699-kKBB-U4498207003586E-992x558@LaVanguardia-Web.jpg
    L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot que consisteix en efectuar parades intermèdies a demanda de dones i menors als NitBus de les línies N9 als municipis de Montgat i Tiana, i N1 al polígon de Zona Franca. El servei va entrar en funcionament el passat 24 de febrer i, d’aquesta manera, es sumen a la iniciativa aplicada per altres ciutats espanyoles i europees.
    L’objectiu és que els col•lectius beneficiaris, molt especialment les dones, puguin demanar al conductor del bus baixar en un punt del recorregut més proper a casa per caminar el menor temps possible soles. La dona o menor haurà d’avisar al conductor del lloc aproximat on es vol fer la parada, encara que no sigui una parada programada a la línia nocturna. A continuació el conductor decidirà el lloc més segur per aturar-se, dins de la ruta oficial de la línia. Fora de parades, només es permetrà baixar per la porta del davant, en trams urbans i quan el vehicle pugui aturar adossat a la vorera o sobre passos de vianants.

    Durant el primer semestre del 2017, l’AMB va realitzar una enquesta a 1.300 persones sobre la seva percepció de la seguretat. Tot i ser una percepció clarament minoritària, el 5,8% dels usuaris diürns i el 12,6% dels nocturns tenen alguna sensació d’inseguretat. En el cas dels nocturns, s’incrementa fins al 17,4% entre les dones i fins al 24,3% per als menors de 21 anys.