El nou espai polivalent de Can Ruti començarà a funcionar la setmana vinent

  0

  La setmana vinent obrirà part del nou espai polivalent de l’Hospital Germans Trias i Pujol. El nou l’hospital satèl·lit a Can Ruti quedarà completament actiu durant la primera quinzena del mes de febrer, segons ha confirmat Salut aquesta setmana. L’edifici disposarà de dues plantes amb capacitat de 43 llits de crítics polivalents i una tercera que representarà un augment de 20 llits de crítics estructurals. Els pacients Covid que fins ara s’atenien a les plantes de Can Ruti, que s’havien habilitat durant la pandèmia, seran traslladats al nou edifici.

  Des del centre sanitari esperen que amb l’obertura d’aquest edifici polivalent puguin donar millor resposta al pic de malalts ingressats amb Covid i també tornar a recuperar, per altres malalties, els llits que es dediquen actualment a persones que pateixen coronavirus. El director de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Antoni Dávalos, explicava en una visita institucional, que un cop un dia s’acabi la pandèmia, Can Ruti podrà disposar de dues plantes que podran reconvertir per altres necessitats. Segons Dávalos, “ens agradaria que aquest espai quedes una part per malalts semicrítics”

  Quin personal treballarà al nou edifici de Can Ruti?

  En una visita institucional, ara fa uns dies, el gerent de l’Àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, Jordi Ara, ha explicat que el nou espai disposarà de tot el personal necessari “depenent del nombre de llits que haurem de tenir oberts”. Segons Ara, estem parlant de “diversos centenars” el personal necessari per a aquest nou edifici. Els sindicats, però, no ho veuen igual. Ja fa temps que van pronosticar que faltaria personal sanitari a les infraestructures noves, com la que s’inaugurarà a Can Ruti. Consideren que aquestes contractacions són els substituts anteriors que han passat a ser interins i en cap estariem parlant de constractacions noves.

  Situació tensa als hospitals de Badalona

  El cap de l’Àrea de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Roger Paredes, va alertar fa uns dies a Catalunya Ràdio que Can Ruti està arribant al límit de la capacitat del centre i que, si no es redueixen les hospitalitzacions, hauran de començar a desprogramar serveis mèdics. El cap de l’Àrea de Malalties Infeccioses ha alertat que hi haurà un augment important de casos, i també preveuen que d’ingressos al centre hospitalari. Tot i aquestes dades, Paredes ha recordat que durant les darreres jornades l’índex de rebrot ha començat a baixar una mica a Catalunya. Pel que fa a l’Hospital Municipal, aquest dimecres hi havia ingressat una vintena d’ingressats positius i al Carme una quarantena.

  “Respecte” a les noves variants de coronavirus

  El cap del servei de microbiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola, ha explicat a l”Ara’ que al seu centre s’han detectat 75 casos de la soca britànica, un 8% del total, i un al Germans Trias i Pujol de Badalona, però espera que aviat sigui la variant més comuna, com ja ha passat a altres països. Per això, veu “adient” restringir l’entrada de ciutadans procedents de Gran Bretanya o Sudàfrica per evitar l’arribada de noves variants del coronavirus.Pumarola ha considerat que no s’ha de tenir “por” a les noves variants, però sí “respecte”, per detectar-les aviat, saber com funcionen i atacar-les. Cal veure si les actuals vacunes funcionen amb aquestes variants.

  Badalona supera els 15.000 positius “oficials” per Covid i 366 defuncions

  Aquest dimarts, 26 de gener, Badalona ha superat els 15.000 positius oficials des de l’inici de la pandèmia, segons ha publicat el Departament de Salut. En concret, la ciutat ha registrat 15.084 positius amb proves realitzades. Pel que fa a les defuncions, i segons les mateixes dades del Departament de Salut, ha arribat als 366 morts. Durant aquest gener, Badalona ja ha sumat una trentena de defuncions, sempre segons les dades oficials que aporta la Generalitat de Catalunya.

  Salut està posant una mitjana de 188 vacunes al dia a Badalona

  4.769 persones han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a Badalona, i 457 la segona, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, actualitzades aquest dimarts 26 de gener. Això representa, de mitjana, que unes 188 persones estan rebent la vacuna des del passat 30 de desembre, primer dia que va vacunar-se a Badalona. D’aquestes vacunes, 764 han estat administrades a persones que viuen en residencies, 280 ja han rebut la segona dosi, i 4.005 persones que treballen com a personal sanitari i que treballen també a residències, d’aquestes 177 han rebut la segona dosi, amb dades d’aquest dimarts.

  Justament, durant els darrers dies ha sorgit una polèmica per unes declaracions d’una doctora de l’Hospital Municipal on assegurava que no s’estava vacunant al personal de la neteja del centre. Des de Badalona Serveis Assistencials (BSA), s’ha emès un comunicat on asseguren que BSA i Multiserveis Ndavant, proveïdor extern al qual pertany el personal de neteja que treballa als diferents centres de BSA ja tenen el circuit de col·laboració establert per activar el dispositiu de vacunació quan es disposi de les vacunes necessàries. Les entitats, reunides el dimecres 20 de gener, han volgut manifestar la seva voluntat de vacunar el màxim de personal possible apostant per una de les eines de prevenció més eficients en malalties contagioses com la COVID19.

  Segons el comunicat de BSA, ja s’han portat a terme els requeriments previs per poder vacunar quan es rebin les noves dosis, amb garanties de seguretat, els professionals que voluntàriament i confidencialment, vulguin rebre la vacuna, contra la Covid, sempre que no siguin persones a les quals no es recomana la vacunació com poden ser les persones que hagin presentat una reacció d’hipersensibilitat de tipus anafilàctic a una dosi prèvia de vacuna contra la COVID-19 o a algun dels seus components, o persones amb antecedents de reaccions al·lèrgiques greus, ja que els equips mèdics han de valorar la situació segons les condicions de risc que presentin. Des de BSA, han explicat que aquest dimecres han seguit amb el calendari de vacunacions gràcies que van rebre 150 dosis de la vacuna de Pfizer.

  Carles Carvajal

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí