El paleta estafador del carrer Granada acaba detingut per una altra estafa

  0
  281

  Nou capítol del serial de l’edifici ruinós del carrer Granada número 22. El paleta que, presumptament, va estafar 24.000 euros als veïns, cobrant-los per avançat i en negre el preu d’uns hipotètics treballs d’apuntalament, ha intentat estafar més comunitats de veïns de Badalona seguint el mateix procés. Fonts tècniques implicades en l’episodi d’esfondrament del carrer Granada ens informen que Jonathan, conegut al barri com a Capi, utilitzava el nom de professionals tècnics sense el seu consentiment, de qui deia que treballaven amb ell, per cobrar feines per avançat i desaparèixer amb els diners. El presumpte estafador acumula ja diverses denúncies i, inclús, va acabar detingut pels Mossos. Posteriorment ha estat posat en llibertat.

  En nom d’altres empreses

  La investigació feta per aquest mitjà apunta també que l’estafador solia enviar captures de pantalla presumptament falses a qui devia diners, per guanyar temps i demostrar que havia realitzat les transferències pendents. També hauria emès, presumptament, factures amb un timbrat d’una empresa tercera, que res tenia a veure amb ell. En adonar-se’n, el gerent d’aquesta tercera companyia també el va denunciar a les autoritats. Per això va acabar detingut.

  Es podria haver evitat?

  Fonts consultades ens asseguren que al Nadal, tres mesos abans de l’episodi d’esfondrament parcial de l’edifici, un veí afectat va alertar la resta que sentia soroll de les bigues i que a través de la façana es veia la llum del Sol: hi havia esquerdes. La nostra font tècnica reitera que al Nadal, el forjat inferior del tercer pis havia cedit alguns centímetres, la que el veí afectat “podia posar la mà sota la façana”. Si s’hagués actuat aleshores, s’hauria pogut evitar la situació actual. Si s’hagués actuat aleshores, s’hauria pogut evitar la situació actual. Recordem que l’edifici no tenia la ITE realitzada com obliga la llei per a edificis d’antiguitat superior a 45 anys i, per tant, la propietat no complia amb les obligacions legals vigents.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí