Marató de donació de sang a l’Hospital Municipal pel seu 90 aniversari

  0
  49

  La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB) acollirà dimecres 20 de juliol, de 9 a 21 hores, una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona Serveis Assistencials (BSA) amb motiu de la celebració del 90 aniversari del centre.

  L’activitat és oberta a totes les persones que hi vulguin col·laborar però, per oferir la millor atenció i evitar l’acumulació de donants a la sala -especialment tenint en compte l’escenari COVID-, per participar-hi cal reservar hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat. Tot i així, si durant la jornada queden cites disponibles, es podrà donar sang sense reserva prèvia. El Banc de Sang activarà un dispositiu per a la marató amb capacitat per atendre al voltant d’un centenar de donacions. Es pretén que hi hagi la possibilitat d’assolir, tot i la dificultat del repte, 90 donacions, una per cada any d’història de l’hospital.

  A l’estiu, un 30% menys de donacions

  A Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts. Durant l’estiu, època tradicional de vacances, les donacions baixen un 30%. A data d’avui es disposa de sang per als propers 5 dies, quan seria òptim tenir-ne per a 8 dies.

  En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i compleixi aquestes condicions: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Les persones que han passat la COVID han d’esperar 14 dies des de la finalització dels símptomes fer la donació.

  Amb la campanya d’estiu del Banc de Sang, enguany sota el lema “Viu i fes viure”, es vol recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments i convidar tothom qui pugui donar a fer-ho abans de marxar de vacances. Com a agraïment simbòlic al seu gest solidari, les persones que hi col·laborin rebran una bossa amb el lema de la campanya.

  Donació de medul·la òssia

  Les persones d’entre 18 i 39 anys que participin en la jornada del 20 de juliol podran registrar-se, si ho desitgen, com a donants de medul·la òssia. En el mateix moment que facin la donació de sang se n’extraurà un tub extra per analitzar el tipus de medul·la del donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que la medul·la sigui compatible amb la d’una persona malalta, es trucarà el donant per consultar-li si vol fer efectiva la donació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí