El parc del Gran Sol de Llefià es convertirà en escenari estable d’espectacles culturals

  0
  96489e7a-a600-4a48-a3ac-6cc2f591d190.jpg

  20/02/2016 – Badalona vol tenir el seu propi teatre grec amb una programació cultural estable i integral. I l’indret d’aquest nou teatre a l’aire lliure serà l’amfiteatre del parc del Gran Sol de Llefià. 

  Badalona vol tenir el seu propi teatre grec amb una programació cultural estable i integral. I l’indret d’aquest nou teatre a l’aire lliure serà l’amfiteatre del parc del Gran Sol de Llefià. L’Ajuntament de Badalona, l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) han arribat a un acord per fer del parc del Gran Sol un equipament cultural de referència a la ciutat. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament ja treballa perquè aquest emblemàtic espai de Badalona tingui una programació cultural pròpia.

   

  El govern local ha aprofitat la negociació encaminada a substituir la ‘suelta de vaquillas’ de les festes de Sant Joan de Llefià per impulsar un projecte cultural estable i que va més enllà d’un cap de setmana. El tret de sortida serà la celebració de dos concerts de gran format enlloc de la festa animal, però, un cop tinguin lloc, els espectacles continuaran a l’amfiteatre del Gran Sol.

   

  La idea és establir una programació cultural de ciutat, constant, oberta a tota la ciutat i gratuïta. De moment, no hi ha tancat cap actuació i no es poden donar detalls del perfil que s’hi oferirà. Des del govern local, això sí, han matisat que l’estructura del parc no necessitarà cap reforma, ja que ja compleix les normes bàsiques de protecció civil per acollir esdeveniments multitudinaris. De fet, el Gran Sol ha estat el darrer any punt habitual de mítings polítics de gran format, com ara de la CUP o de Podemos.

   

  “Tota la ciutat ha de ser conscient de l’equipament que tenim al parc del Gran Sol i apostar pel potencial cultural que hi ha al darrere. Per què no considerar-lo el nostre propi teatre grec?”; considera la regidora de Cultura, Laia Sabater. “Des de l’associació apostem per un nou format de la festa del barri, eliminat les ‘vaquilles’ i convertint l’amfiteatre del parc en un emblema cultural de tot Badalona”, ha explicat el president de l’Associació de Veïns Sant Joan de Llefià, Jordi Mesas. Per part de la FAVB, els seus representants consideren necessari “potenciar l’espai del Gran Sol com un gran equipament de ciutat, del qual fins ara no es treia el profit necessari”.