El FIATC Joventut avança des de la defensa (62-50)

0
    25

20/02/2016 – L’Infantil de la Penya suma el segon triomf a la Mini Copa Endesa, derrotant el Gran Canaria en un partit carregat d’imprecisions ofensives.

L’eficàcia dels jugadors interiors a l’hora de carregar el rebot ofensiu i una gran defensa col·lectiva impulsarien el FIATC Joventut cap a la victòria en el primer duel del dia a la Copa Fan Zone Movistar+.

Després de debutar per la porta gran davant l’Obradoiro (54-107), el bloc de David Jimeno s’enfrontava a un Gran Canaria que venia de guanyar el València Basket (75-78). A la Pista 2 de la Fan Zone, doncs, s’hi enfrontaven els dos conjunts proclamats vencedors en la jornada inaugural del torneig, fet que encara dotaria l’encontre de més emoció.

Jugant algunes situacions interiors amb Hleb Reut, la Penya encetaria el duel amb capacitat per anotar, però els verd-i-negres de seguida començarien a acusar les seves pèrdues de pilota. Gerardo Pérez, el millor per part insular, no necessitaria ni dos minuts per obrir el primer forat en el marcador (3-10), iniciant una fase de domini ‘pio pio’ que s’allargaria fins al final del primer parcial (11-18).

Abans del descans, però, les prestacions defensives del FIATC Joventut creixerien de forma exponencial. El bloc de David Jimeno protegiria la seva cistella amb gran encert i en atac es deixaria guiar per la velocitat de Roger Martí i Miguel Malik Allen.

L’aportació dels exteriors, a més, seria compensada pel pas endavant executat pel Joel Juárez i Hleb Reut a l’hora d’aturar els pivots del Gran Canaria. Al descans, el FIATC Joventut ja havia capgirat el resultat (29-25) i en la represa la Penya se seguiria mostrant més inspirada.

Reut continuaria fent una bona labor tancant el rebot i Juárez apareixeria per anotar vuit punts consecutius per donar-li a la Penya la seva màxima renda (50-34). Els verd-i-negres entrarien en la fase decisiva del xoc a 14 punts de distància (50-36) i no es deixarien intimidar per l’últim intent de remuntada insular (52-44).

La defensa i algunes cistelles importants de Roger Martí evitarien qualsevol tipus de maldecap (58-48), eliminant qualsevol opció d’arribar a un final a cara o creu. El FIATC Joventut s’acabaria imposant per 12 punts (62-50), sumant un triomf que l’acosta a la final de la Mini Copa Endesa.

Aquesta tarda (16:45h), partit decisiu contra el València Basket, darrer adversari de la fase de grups. Els taronges estan obligats a vèncer la Penya per un mínim de 8 punts si volen ser a la final de demà.