El parc del Torrent de la Font s’omple de vida per reivindicar un projecte de millora

  0
  53
  DSC_0041.JPG

  11/04/2016 – Familiars i veïns de Bufalà i la Morera es retroben en una festa amb una mostra d'entitats i d'activitats per tirar endavant un projecte de dignificació de les zones del Torrent de la Font, Serentill i la Bòbila.

  Tot just després de tres mesos, famílies i veïns dels barris de la Morera i Bufalà es van retrobar aquest diumenge per celebrar la primera Festa del parc del Torrent de la Font, amb l'objectiu de tirar endavant un projecte de millora de les zones del Torrent de la Font, Serentill i la Bòbila.

   

  La festa, que tenia com a lema 'Volem un parc digne. Unim barris', consistia en una trobada de 16 d'entitats educatives -com les AMPAs dels instituts Pompeu Fabra, Isaac Albéniz i escoles com Planas i Casals i Virolet-, veïnals com les associacions de Bufalà i la Morera i culturals com el Casal Jove Kaja Gripau Blau, entre altres, que defensen un projecte desenvolupat per Massa Arquitectes, que té com a finalitat remodelar tots els accessos del parc -especialment de les zones escolars-, i donar vida al parc amb un seguit d'espais d'esbarjo per a la mainada, de lleure i oci, com així també per a gossos. D'altra banda, el projecte també inclou millores del carril bici, il·luminació, papereres i fonts.

   

  Durant la jornada es van recollir les opinions dels veïns i els desitjos, que majoritàriament demanaven espais per seure, fonts i més espais verds. També es van realitzar diversos tallers destinats a tot el públic i una exhibició de gossos per part del Club d'Agility de Badalona.

   

  "L'Ajuntament de Badalona té voluntat de tirar endavant el nostre projecte que hem dibuixat, tot i que encara no hem rebut cap resposta per la seva part i, a més a més, esperàvem que el govern municipal presentés una proposta de remodelació", ha destacat Antoni Cortada, vocal de l'Associació de Veïns de Bufalà. "Des del gener hem vist poques millores, com alguna actuació de neteja, però la manca de manteniment i les deficiències són encara molt notables i de moment no hem vist una reacció important per part del consistori", ha afegit.

   

  Per aquest motiu, les entitats que es mobilitzen en aquest sentit han confirmat que continuaran reivindicant fins a assolir l'objectiu final, i desitgen celebrar anualment una festa similar com aquesta per fer xarxa entre Bufalà i la Morera.