El Parlament debatrà la pacificació i transformació de la C-31 al seu pas per Badalona

  0
  IMG_7366_0.JPG

  30/03/2016 – Diferents grups parlamentaris, a instàncies del govern local, han presentat una proposta de resolució al Parlament per demanar un projecte per a l'autopista que trenca la ciutat.

  El Parlament debatrà la petició de Badalona de transformar l’autopista C-31 en una via amable que deixi de fracturar la ciutat i actuï com a barrera arquitectònica, com ha succeït durant els darrers 40 anys. Aquest és l’objectiu de la proposta de resolució entrada aquest dimarts al registre del Parlament de Catalunya per diputats dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, i la CUP-CC, que han estat acompanyats per l’alcaldessa Dolors Sabater i diferents membres del govern municipal, a més del regidor de CiU i secretari de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó.

   

  La proposta diu que el Parlament de Catalunya “insta al Govern de la Generalitat a encarregar, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un projecte de transformació de la C-31 al seu pas per Badalona com a Via Estructurant Suburbana, que discorre per un entorn urbanitzat configurant-la com a via ràpida de caràcter urbà”. La proposta també encarrega un estudi sobre possibles models econòmics de finançament del conjunt o d’una part del cost del projecte de transformació.

   

  Arranjar les calçades de la C-31 entre Coll i Pujol i Rambla Sant Joan

   

  El document també sol·licita al govern català “que s’atenguin els arranjaments temporals a la zona, ara molt degradada i amb greus problemes de mobilitat, salubritat i seguretat”. Així es demana, que “consideri la construcció de les calçades de l’autopista C-31 en el segon tram previst entre Coll i Pujol i Rambla de Sant Joan com a inversió prioritària pel seu greu impacte urbanístic i social a la ciutat, i inclogui el seu arranjament i que en prevegui la inclusió en el pressupost en vista a la licitació del projecte abans d’acabar la legislatura en funció de les disponibilitats pressupostàries”.

   

  Finalment, la proposta de resolució també demana “desenvolupar de forma consensuada amb els ajuntaments afectats un protocol de mesures a aplicar de restricció del trànsit en aquesta via al seu pas per Badalona i Sant Adrià quan les condicions atmosfèriques augmentin els nivells de contaminació per sobre dels valors límit establerts per la legislació europea de qualitat de l’aire”.

   

  El PSC, favorable a la demanda

   

  L’alcaldessa de Badalona i els regidors Oriol Lladó i Àlex Mañas també s’han reunit amb el diputat del PSC Raúl Moreno, a qui han explicat quins són els problemes que genera l’autopista C-31 al seu pas per la ciutat. El PSC se sumarà a la petició i subscriu la proposta de resolució.