El Parlament demana terminis per als projectes de l’Escola Montigalà i el Ventura Gassol

  0
  40
  ok2.JPG

  15/10/2014 – La proposta aprovada insta al govern de la Generalitat a enllestir la redacció del projecte executiu i acordar el calendari d’execució de les obres amb l’Ajuntament i la comunitat educativa i fer una primera trobada abans de finalitzar l’any 2014.

  La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar fa uns dies una proposta de resolució sobre els nous edificis de l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol de Badalona. La renovació i construcció dels centres educatius van quedar aparcades degut a la crisi, fa ja uns cinc anys. Ara, quan altres projectes locals encallats, com són els del Lola Anglada i el Bufalà II-Les Ciències, han quedat resolts, sembla que les comunitats educatives de Montigalà podrien començar a rebre respostes a les seves reivindicacions.

   

  La proposta aprovada insta al govern de la Generalitat a enllestir la redacció del projecte executiu i acordar el calendari d’execució de les obres amb l’Ajuntament i la comunitat educativa i fer una primera trobada conjunta amb els representants municipals i escolars abans de finalitzar l’any 2014. Aquest va ser el resultat després d’introduir l’esmena plantejada per ERC a les inicials presentades per PSC i ICV-EUiA, que demanaven incloure els projectes dels dos centres als Pressupostos de 2015. CiU, per la seva part, va argumentar una esmena a través de la qual volien “continuar valorant, en base a la demografia actual i futura de Badalona, la necessitat de construir la nova escola Montigalà”, encara que va ser rebutjada.

   

  Els protaveus de les AMPA de l’escola i l’institut s’han mostrat satisfets amb aquest pas. Tot i que no es tracta d’un compromís definitiu, esclareixen, la proposta insta a l’Administració a reunir-se per fixar terminis, i esperen que d’aquest acord es puguin derivar les dates de construcció que tants anys porten esperant.

   

  L’Escola de Montigalà impulsa la seva pròpia consulta

   

  Dies abans del debat a la Comissió d’Ensenyament, l’AMPA de l’Escola Montigalà va engegar una iniciativa per tornar a fer visible la seva reivindicació. L’entitat va impulsalr una consulta, a través del seu blog, sobre la conveniència –o no- de construir el nou edifici durant el 2015. El resultat? Prop de 400 vots afirmatius i 2.000 visualitzacions. A més, i com ja ha fet en diverses ocasions, la comunitat educativa ha elaborat un vídeo per ‘celebrar’ els seus cinc anys instal·lats en barracons.