El Partit Popular guanyaria les eleccions amb un 30% del vots seguit del PSC amb un 20%. La suma entre Guanyem i ERC resta i disminueix el número de regidors

  2

  L’enquesta presencial realitzada per aquest diari, des de dimecres fins avui diumenge, vaticina el triomf del PP d’Albiol per liderar l’Ajuntament de Badalona.

  Un total de 500 persones han participat en l’enquesta, de les quals un 51% han estat homes i l’altre 49%, dones. Entre les franges d’edat disponibles, un 45% dels enquestats tenien més de 50 anys, un 32,5 % estaven entre 31 i 50 anys i un 22,5% tenien entre 18 i 30. Per altra banda, els barris amb més participació, han estat els de Llefià, que sumen un 17%, La Salut amb un 11%, Bufalà i el Centre amb un 8,5% cadascun i Lloreda i Progrés amb, també, un 7% cadascun.

  Resultats

  Segons els veïns i veïnes de Badalona, només 5 partits tindrien representació municipal i dels actuals, Ciutadans es quedaria fora. El PP d’Albiol obtindria el 29,5% de vots i guanyaria les eleccions del 26M, seguit del PSC, que seria la primera força d’esquerres amb el 19,1% de vots. La Badalona Valenta, la suma entre Guanyem i ERC que ara sumen 8 regidors, es quedaria amb el 13,4% de vots. Badalona en Comú PODEM aconseguiria el suport del 6,7% . JuntsXCat obtindria el 5,1% de vots. Per últim, C’s (3,8%) estaria a prop d’aconseguir el 5% de vots per tenir representació municipal. VOX no arribaria al 2% quedant-se fora i molt lluny dels resultats de les generals (4,13%).

  Repartiment de regidors

  Encara queden 5 dies de campanya electoral i 1 setmana pel 26M, clau per tal que els partits que es presenten a l’alcaldia puguin convèncer als indecisos, que són el 13%. Aquests, i els que no volien fer públic el seu vot (vot ocult) faran l’encaix per omplir els 27 que constitueixen el Consistori badaloní.

  Resultats:

  Partit Popular: 10-11 / PSC 6-7 / Badalona Valenta 4-5 / Badalona en Comú 2-3 / Junts x CAT 1-2 / Ciutadans 0-1.

  Preferència de l’alcalde:

  Els resultats de preferència d’alcalde en cas que no sortís l’elecció escollida pels participants de l’enquesta, per una banda, deixaria com a preferit clar a l’actual alcalde socialista Àlex Pastor amb un 51,2%, seguit de Dolors Sabater (Guanyem + ERC) i Xavier García Albiol (PP), amb un 24% i un 21,4%, respectivament.

  Per altra banda, Dolors Sabater, amb un 49%, seria la candidata que més rebuig obtindria per ser alcaldessa, davant del 43,8% de Xavier García Albiol i del 6,3% d’Àlex Pastor.

   

  És el primer cop que aquest Diari realitza un sondeig d’aquest tipus i a diferència d’altres, aquest ha estat presencial.

  2 COMENTARIS

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí