El pas definitiu

  0
  29
  DSC_0740.JPG

  21/07/2016 – El triatleta badaloní Jordi Garcia relata amb orgull les seves experiències en competicions internacionals de primer ordre.

   

  Dins del panorama del triatló català, Jordi Garcia (Badalona, 1992) ha aconseguit situar el seu nom en una posició de privilegi. El triatleta badaloní pertany a l’equip Fasttriatlon i aquesta temporada ha aconseguit fer un salt qualitatiu en termes de competició.

   

  “Vaig apostar una mica més pel triatló, pel fet d’estar en l’últim curs de la carrera (INEF). Sobretot he buscat experiència internacional, ja que estat competint al circuit europeu de Copes d’Europa”, relatava Garcia a aquest diari.

   

  L’atleta de Badalona ha aconseguit bons resultats en aquestes proves continentals, sumant un sisè lloc a Melilla, una novena plaça a Larraix (Marroc) i un vuitè lloc a Altafulla.

   

  “Volia sumar punts i acumular experiència. Tots els triatletes que participen en aquestes competicions són bastant professionals i això m’ha ajudat a veure on he de millorar”, reconeixia mentre repassava els èxits esportius assolits al llarg de l’últim curs.

   

  Fitxat per equips estrangers

   

  En un intent per seguir adquirint rodatge dins de l’elit del triatló, Jordi Garcia va decidir aquesta temporada explorar l’opció dels circuits privats de França i Alemanya. El seu rendiment cridaria l’atenció d’equips com el Sartrouville Triathlon i el MRRC München, clubs que han començat a comptar amb els serveis de Garcia per tal de preparar diferents proves de Grand Prix.

   

  “Són estructures cent per cent professionals. S’assemblen als equips de ciclisme. Et donen la roba, et paguen els viatges i reps incentius per resultats”, destacava el triatleta de Badalona. Segons Jordi Garcia, poder competir en equips professionals “és una molt bona oportunitat que, per desgràcia, a Espanya no existeix”. De moment, l’atleta badaloní ha participat en tres esdeveniments d’aquestes característiques: dos a Alemanys i un a França.

   

  El futur

   

  Com l’entrevistat clarament manifesta, actualment “és molt difícil guanyar-te la vida amb el triatló”. Aquest condicionant, però, no privarà Jordi Garcia de fer “una aposta forta per la temporada vinent”. “Vull buscar el meu punt de màxim rendiment i veure on sóc”, assegurava.

   

  Garcia, patrocinat per empreses i marques com Spiuk (roba ciclisme i complements), Inverse (roba esportiva), Aquaman (neoprè), Clínica Torregrosa (fisioteràpia) i Syform (nutrició), es dedicarà plenament al triatló. L’objectiu és millorar els bons resultats assolits al circuit de proves europees, participar en més Copes del Món i competir en el màxim de proves possibles defensant els colors del Sartrouville Triathlon i el MRRC München.

   

  Per tal d’aconseguir assolir tots els reptes plantejats, com a mínim caldrà mantenir les quatre hores d’entrenament diari que ara està realitzant i, perquè no, ampliar-les. Ganes no n’hi falten, tot i que el problema sempre és el mateix: l’economia.

   

  “El triatló és un esport que està de moda, però a les marques encara els hi està costant apostar-hi. A Espanya hi ha poques proves amb premis econòmics potents. Hi ha molts inscrits i poques recompenses. Crec que no es tracta igual a l’esportista d’alt rendiment aquí que a França, per exemple”, valorava Jordi Garcia.

   

  La millor experiència

   

  Al llarg d’aquest darrer any d’evolució i canvis, el nostre protagonista de seguida identifica quin ha estat el seu millor moment. A la Copa del Món de Tiszaújváros (a Hongria a mitjans de juliol), Jordi Garcia podria debutar en la segona categoria de prova més alta del panorama internacional, només per darrere de les World Series.

   

  “L’organització és d’un altre planeta, perquè t’obliguen a desplaçar-te dies abans per fer el check-in. Això fa que et sentis totalment professional. Em va encantar compartir línia de sortida amb els millors triatletes del món”, afirmava Garcia.

   

  El triatleta badaloní no podria accedir a la final de la prova, quedant-se a prop de tall. “Vaig ser el setzè de la meva semifinal. Només es classificaven els nou millors. Em vaig quedar a poc temps. La veritat és que hi havia un nivell molt alt”, manifestava.

   

  Representant Catalunya

   

  Malgrat que l’època de més calor ja ha arribat a Badalona, Jordi Garcia no ha deixat d’entrenar a ple rendiment. Aquest cap de setmana, el corredor del Fasttriatlon representarà Catalunya al campionat d’Espanya de Triatló per Comunitats Autònomes. El badaloní es desplaçarà a Mequinensa al costat de Rodrigo Torres, Albert Parreño, Guillem Montiel, Arnau Montiel i Aleix Domènech per intentar tornar amb l’or.

   

  “La selecció catalana és de les favorites. Tenim la selecció més uniforme. Potser no tenim un líder principal que segur que lluitarà pel triomf, però sí que som un equip molt compensat. Podem estar tots entre els vint o vint-i-cinc primers”, declarava Garcia en primera instància.

   

  “Tots som bons nedadors i això ens ha de permetre sortir davant en la primera transició i decidir com controlar la cursa en el sector de la bicicleta. Podem atacar tots junts o deixar que un dels nostres intenti una escapada per fer treballar la resta d’equips”, afegia a continuació.

   

  Control diari

   

  Com a atleta d’elit, Jordi Garcia tampoc s’escapa de l’exhaustiu control que l’Agència Estatal Antidopatge realitza a tots els esportistes de primer nivell nacional. El badaloní ha après a conviure amb la sensació d’estar controlat.

   

  “Tinc una aplicació que em permet escollir una hora del dia per estar disponible en un lloc concret. Després, sempre hem d’informar de la rutina d’entrenaments que seguim, els llocs on entrenem i els viatges que fem per competir”, reconeixia.

   

  A qualsevol hora, l’Agència pot enviar una comitiva de representants a casa teva per realitzar un control. “A mi m’han arribat a trucar al timbre a les sis del matí”, revelava un Jordi Garcia que aspira a fer el pas definitiu cap al professionalisme.