Treballadors de TUSGSAL es tanquen a la seu central del PSC a Barcelona

  0
  IMG_2157_0.JPG

  22/07/2016 – L’AMB no fa cas de l’informe de la Generalitat per declarar nul el concurs del Nitbus i continua l’adjudicació en favor de la multinacional anglesa ALSA.

   

  TUSGSAL no recularà. Insisteixen en poder demanar de ple dret a l’Àrea Metropolitana que declari nul el concurs del NitBus. Mesos després de les darreres notícies sobre els moviments i les protestes pel concurs del Nitbus, aquest dijous al vespre tres treballadors de l’empresa badalonina s’han tancat a la seu catalana del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona. El motiu? Segons expliquen els propis manifestants tancats, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit tirar endavant el procés d’adjudicació del servei de bus nocturn a la multinacional ALSA sense tenir en compte l’informe de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat, informe que va solicitar la pròpia Metropolitana. 

  El penúltim capítol sobre el procediment es va viure fa cosa d’un any, quan es va demanar la nul·litat del concurs i la repetició del mateix a l’ens supramunicipal. L’argument principal, amb l’assessorament del prestigiós despaxt d’advocats Cuatrecasas, esgrimeix que el concurs no es va publicar de forma adient al butlletí europeu oficial, un element que, van assegurar llavors, havia comportat l’anul·lació d’altres concursos en el passat.
  L’AMB va sol·licitar un informe a la Junta Consultiva de la Generalitat per tenir una guia que dictés de quina forma procedir en la petició i a finals d'aquest juny, el document va veure la llum. Un dels punts de les seves conclusions afirma clarament que “l’omissió de l’anunci d’informació prèvia en el Diari Oficial de la Unió Europea comporta l’existència d’un vici de nul·litat de ple dret, en la mesura que implica una vulneració dels principis rectors de la contractació pública, fonamentalment dels de publicitat i concurrència…”. 

   

  “No entenem què fa l’AMB”, lamenta Juan Guerrero, un dels representants del comitè d’empresa de TUSGSAL tancats a la seu socialista. “Estem parlant d’un informe que l’AMB demana a la pròpia Generalitat! Sembla que no importi els informes que han demanat ells mateixos i l’adjudicació hagi de continuar sigui com sigui. No ens quedarem parats, arribarem fins a on sigui”, avisa Guerrero. 

  El proper dimarts està previst el ple definitiu a l’Àrea Metropolitana on es decidirà el futur del concurs. “De 90 membres, el PSC en té 33 al ple metropolità, per això estem a Nicaragua”, justifiquen els treballadors de l’empresa badalonina, molts d’ells afiliats històrics del PSC. 

   

  Suport del secretari general d’UGT i més treballadors de l'empresa

   

  Els tres treballadors són representants sindicals i laborals de la societat badalonina i tenen vincles amb el PSC, però no han estat pas sols, i tampoc ho estaran aquest divendres. A les portes, al carrer Nicaragua, s’han concentrat algunes desenes de persones aquest mateix dijous, inclòs el secretari d’UGT de Catalunya, Camil Ros. Aquest divendres, des de passades les vuit del matí, els manifestants preveuen que comenci l’arribada de desenes i desenes de treballadors de TUSGSAL per protestar per la situació. Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT estatal ha confirmat la seva assistència per recolzar l'empresa badalonina.

   

  Abandonar el contracte del Nitbus suposaria una enorme pèrdua per a la plantilla i es veurien afectades les condicions laborals de més d’un centenar de treballadors. En aquest sentit, la mobilització del grup ja s’ha demostrat anteriorment massiva en tot allò referent al concurs en qüestió.

   

  Recordem que TUSGSAL és una Societat Anònima Laboral, on els propis treballadors són els propietaris de l’empresa. Si el procés d’adjudicació continua endavant, fonts de l’empresa badalonina informen que no els hi tremolarà el pols a l'hora de realitzar les accions i mobilitazcions que creguin oportunes.

   

  Podeu consultar a continuació l'informe de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat: