El pilot Ricky Cardús torna a Badalona per a la 4a Matinal Motera

  0
  91
  Matinal Motera 1.jpg

  27/02/22015 – Una trobada solidària per les malalties minortiàries, que es realitzarà aquest diumenge, a partir de les 9.30h, a la plaça Turó d'en Caritg. 

  Aquest diumenge, 1 de març, el pilot espanyol del Mundial de Moto2, Ricky Cardús, torna a la ciutat de Badalona en motiu de la Matinal Motera, que enguany arriba a la quarta edició i que organitza l'Associació de Veïns del Turó d'en Caritg i l'Associació de Comerciants Salut Alta-Pau Piferrer. Un acte solidari, apadrinat pel mateix pilot, que consisistirà en una concentració motera que recorrerà, a partir de les 9.30 del matí, els carrers de Badalona, Montgat i Tiana en benefici de les malalties minoritàries. 

   

  La sortida i l'arribada tindrà lloc a la plaça Turó d'en Caritg, on com cada any es realitzarà una botifarrada popular a un preu de cinc euros, que amb els tíquets venuts es sortejarà diversos premis. A més, l'acte comptarà amb l'actuació de Karol Luque, María Muñoz, Yessika Singer, Pedro Enrique, Gerard López i Dani Galera. Destacar que tots els fons recaptats durant la matinal motera es destinarà al Cap de Secció de  Nefrologia Pediàtrica, Genètica i Metabolisme i Unitat de Malalties Minoritàries de la Fundació Institut Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.

   

  Les malalties minoritàries, o rares i també incloses les d'origen genètic, són aquelles que tenen una baixa incidència en la població, ja que afecten a 5 de cada 10.000 persones. Així, es coneixen prop de 7.000 malalties minoritàries que afecten a un 7% de la població mundial i a més de 3 milions de persones a Espanya.