El Planasa Navarra construeix un mur al Joan Busquets (56-60)

0
    37
    _MG_6435.JPG

31/10/2015 – El CB Prat veu com els verds recuperen una renda de deu punts en contra (22-12) per endur-se el triomf del pavelló potablava.

El vinculat del FIATC Joventut continua sense assolir la regularitat necessària per ser consistent a la LEB Or. Igual que contra el filial del Barça, al Prat se li ha tornat a escapar un partit en el tram final, tot i que en aquesta ocasió el duel es decantaria gràcies a l’eficàcia defensiva de rival; no per culpa d’una última acció de talent individual.

Al Planasa li costaria en excés entrar en la dinàmica de l’encontre, patint durant les possessions inicials per trobar situacions clares de tir. Davant d'un CB Prat sòlid a nivell defensiu, els navarresos necessitarien consumir més de tres minuts per anotar la seva primera cistella (4-2).

Durant el primer parcial, el conjunt potablava capturaria fins a sis rebots en atac, dada que permetria als homes de Roberto Sánchez buscar la cistella en set ocasions més que el seu rival. Veient perdut al seu equip, Sergio Lamúa decidiria aturar el rellotge, just després d'encaixar un dolorós triple anotat per Piru Ros (15-7).

Ni l'encert exterior de Joaquín Bonhome permetria als verds reduir la renda potablava al final del primer període (20-12), encara que el guió de l'enfrontament s'invertiria de forma radical durant el segon acte. Després de patir en excés per dotar el seu joc de la continuïtat necessària (22-12), la sortida a pista de Maodo Nguirane tallaria l'encert del CB Prat.

A través d'una zona, el Planasa Navarra faria un pas endavant en defensa, començaria a treballar en equip per tancar el rebot i podria completar un contundent parcial de 0 a 12 que deixaria totalment descol·locat el bloc de Roberto Sánchez (22-24).

Després de cinc minuts sense veure cistella, Piru Ros sortiria al rescat dels seus des de la llarga distància, formant una parella exterior letal al costat de Xavi Forcada (30-28). Amb el Prat renaixent de les seves cendres, el Planasa aconseguiria arribar al descans per davant en el marcador, gràcies a una bona cistella a cèrcol passat d'Oliver Arteaga (32-33).

El parcial de 12 a 21 sumat pels verds durant el segon període dibuixava un context de partit molt més igualat, encara que serien els visitants els que podrien fer-se amb la iniciativa després del pas per vestidors. Els dos triples anotats per Ros i Xabi López-Arostegui per iniciar el tercer quart acabarien sent un pur miratge, ja que el Prat es mostraria incapaç d'oferir un rendiment constant en atac (38-33).

La gran defensa del Planasa, sumada a l'encert exterior d'Iván García i Iñaki Narros, catapultaria l'avantatge navarresa fins als vuit punts (38-46), xifra que es mantindria fins a l'última jugada del parcial (40-48). El CB Prat només podria anotar tres cistelles durant el tercer acte, xocant en constants ocasions amb l'entramat tàctic posat en lliça per Sergio Lamúa i cometent algunes pèrdues que serien castigades amb anotació verd.

El vinculat de FIATC Joventut necessitava comptar amb un referent sòlid que organitzés les seves operacions ofensives i aquest acabaria per aparèixer. Xavi Forcada emergiria des de la banqueta amb l'objectiu de rescatar als seus, situant-los a una sola cistella de l'empat (46-48). El base català aconseguiria revertir totalment el domini del Planasa Navarra, gràcies a una penetració que acabaria en 2+1 (52-50).

Veient-novament per sota, Lamúa sol·licitaria un temps mort necessari, després que els seus jugadors perdessin les regnes del xoc en un escàs període de temps. A tres minuts per a la conclusió, el desenllaç del partit estava encara per decidir (54-54), i seria llavors quan l'experiència dels visitants començaria a aparèixer.

Arteaga es faria fort per dins, mentre que Narros i Bonhome precipitarien el Prat fins a l'abisme amb un 2 + 1 i un triple definitius (54-60). Les constants pèrdues locals aplanaria el camí als verds per sumar el primer triomf a domicili del curs (56-60).

A les files locals, Xavi Forcada seria l’home més destacat, amb 16 punts, 2 rebots, 1 assistència, 5 recuperacions i un 20 de valoració. Arteaga, autor de 14 punts, 8 rebots i 18 de valoració, brillaria per part del Planasa.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (56): Costa (2), Sans (7), Ros (14), Iriarte (2), Coego (4) – cinc inicial – Martí (4), Forcada (16), Nikolic (2), López-Arostegui (5) i Amo (-).

Planasa Navarra (60): Garrido (2), Bonhome (9), Narros (8), Garcia (11), Arteaga (14) – cinc inicial – Just (2), Nguirane (10), Rodríguez (2) i Servera (2)

Parcials: 20-12 / 12-21 / 8-15 / 16-12

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló Joan Busquets davant uns 200 espectadors.