El planter verd-i-negre esmicola el Sant Josep; el Badalonès desperta del malson; el Natzaret, líder en solitari

0
    36

Els cadells del Divina Joventut van esmicolar les opcions de victòria del CB Coalci Sant Josep al partit que van disputar amb l'Arenys Bàsquet, equip vinculat verd-i-negre (98-59). Des de l'inici, el conjunt del Maresme va portar la iniciativa al marcador (19-13). El junior Arnau Parrado (19 punts i 8 rebots) i Roger Almuni (9 punts i 10 rebots) van guanyar la partida al pivot badaloní Will Truss (9 rebots). Abans de la represa, la distància va augmentar a nou punts (42-33). El tir exterior local (12 triples) i l'encert de Dídac Cuevas va acabar de sentenciar el matx abans d'arribar al darrer quart (60-47). Els 38 punts en els 10 minuts finals ja van acabar de confirmar la desfeta del Sant Josep. Antonio Ruiz, amb 16 punts, va ser el màxim anotador badaloní.

A Copa Catalunya, vam celebrar una doble notícia positiva al grup 1, amb victòries del Badalonès de Xavi Riera contra el Bàsquet Pia Sabadell (79-87) i de l'Ademar de Lluís García contra el Vilanova (84-65). El triomf més balsàmic es va viure a la capital del Vallès Occidental. Els dimonis acumulaven set derrotes consecutives i havien deixat escapar la quarta posició, que dona accés a la promoció d'ascens a Lliga EBA. Aquest triomf, els hi permet seguir somiant amb aquest objectiu, que es troba a una única victòria quan resten quatre partits per tancar la lliga regular. Els 12 triples badalonins i l'actuació de Sada i Balagué va ser clau en el partit.

Per la seva banda, l'Ademar s'aferra a la permanència a Copa amb una nova victòria a casa. Els badalonins van haver de capgirar un marcador negatiu (14-18) al primer quart però l'encert des de la línia de 6,75 va donar la volta a l'electrònic (37-31). El festival de sis triples al darrer quart, va acabar d'enderrocar els visitants. El Maristes ja suma 9 victòries.

Malauradament, el triple de victòries badalonines no es va poder celebrar aquesta jornada. El Círcol va caure sense tenir cap opció a la pista del SESE, líder del grup 2 (90-48). La superioritat barcelonina i un parcial de 14-0 al primer quart va sentenciar pràcticament les possibilitats de l'equip de Juli Jiménez. Els 18 punts de Gotzens no van ser suficients per poder combatre el partit. La salvació matemàtica haurà d'esperar.

A Primera Catalana, la Minguella va superar la Bisbal Bàsquet a Casagemes en un partit molt disputat durant els primers tres quarts (16-17;29-29; 45-43). Al darrer temps, els de David Martin van tenir més encert des de la línia de tir lliure per embutxacar-se el triomf (74-65). A Segona Catalana, el Badalonès B va caure a Martorell (84-72).

Finalment, a Tercera Catalana, el Natzaret defensa la primera posició del grup 3 després de superar el Sant Josep B (69-84) i aprofitar-se de l'ensopegada de la Minguella B contra l'ABB (41-67). A l'altre derbi badaloní, la Cultural va guanyar la Llefià (98-80). A més a més, victòries d'Ademar B (81-73) versus Diagonal i Círcol B a Montcada i Reixac (45-61).