Més a guanyar que no pas a perdre

  0
  42
  previamadrid.jpg

  09/04/2018 – És evident que per a la Penya el partit clau de la setmana és el del Bilbao diumenge a l'Olímpic. El calendari, però, ha volgut que abans, aquest dimarts, toqui visitar la pista del Madrid (20.45h), líder indiscutible de l'ACB. Donar la sorpresa donaria un triomf d'aquells de valor incalculable. 

  09/04/2018 – És evident per a la Penya el partit clau de la setmana és el del Bilbao diumenge a l’Olímpic. El calendari, però, ha volgut que abans, aquest dimarts, toqui visitar la pista del Madrid (20.45h) en un partit incòmode però que cal afrontar sense complexos. Amb les dues victòries consecutives tot es veu d’una altra manera i la visita a casa dels blancs és d’aquells partits on hi ha més a guanyar que no pas a perdre.  
  Els de Pablo Laso són els líders indiscutibles de l’ACB (22-3) i en la darrera jornada van assegurar matemàticament la seva presencia als “play-offs”. A més, tenen un coixí de quatre victòries respecte del segon, el Baskonia (19-7), que els permet poder fer rotacions i donar descans a peces clau. Sobretot tenint en compte que venen els quarts de final de l’Eurolliga, que arrencaran el 17 d’abril i on els blancs se les veuran amb el Panathinaikòs, i que el partit contra la Penya serà el tercer en cinc dies.
  Trey Thompkins i el base Facundo Campazzo seran baixa, però malgrat tot Laso compta una plantilla extensa i de molts quirats que, independentment d’absències i del cansament acumulat, fan dels blancs un equip temible. La Penya, però, ve de trencar barreres guanyant per fi fora de casa després de més d’un any i ha d’intentar aprofitar qualsevol escletxa per donar la campanada i sumar un triomf d’aquells inesperats però que ara mateix tindria un valor incalculable. 
  Caldrà, això sí, fer  caure un altre mur, ja que el Joventut fa gairebé deu anys que no guanya a a casa del Madrid. L’últim cop que ho va fer va ser el 17 d’abril del 2008, amb 30 punts (i 8 d’11 triples) de Rudy Fernández, ara madridista. La pista dels blancs, a més, no és històricament favorable  al Joventut (només 13 victòries en 88 visites) i en el partit d’anada els de Laso van passejar-se per l'Olímpic (6-26 al primer quart i 66-84 al final del matx). Les circumstàncies, però, són diferents i les estadístiques, com va quedar palès a Saragossa, algun dia s'acaben trencant.