El Ple aprova la subhasta dels terrenys del Camp del Centenari

  0
  99
  tribuna1_2.jpg

  01/07/2014 – La venda de l'avinguda de Navarra servirà per aconseguir el finançament que farà possible la construcció del futur estadi.

  La setmana passada es donava el primer pas. Aquesta, el segon, i encara més rellevant. El Ple va aprovar ahir la licitació de la subhasta pública dels terrenys que actualment ocupa el Camp del Centenari, la venda dels quals ha d’aportar els recursos necessaris per construir el futur estadi municipal de futbol de Badalona.

   

  El nou conveni ha posat les bases de les noves instal·lacions en les quals jugarà el CF Badalona, a Montigalà, i que la institució porta dues dècades reclamant. Ara, la venda, mitjançant procediment obert, buscarà l’oferta econòmica més alta pels terrenys de l’avinguda de Navarra. El pressupost de sortida és de prop de 6 milions d’euros (5.987.000€), una quantitat que podria acabar sent més elevada depenent dels pretendents del sòl en qüestió i que, segons paraules del regidor d’Esports, Juan Fernández, diversos privats ja s’haurien mostrat interessats en pagar.

   

  El termini de presentació de proposicions serà de 45 dies hàbils i el plec de clàusules determina que les obres d’urbanització, una part de les quals es destinaran a zona d’habitatge protegit, hauran de ser realitzades en un termini màxim de dos anys a partir de la signatura.

   

  Tant el titular de la regidoria d’Esports com el president del club, Miguel Ángel Sánchez, van recordar ahir a la tarda que el futur estadi no costarà un euro a l’Ajuntament i la ciutadania, ja que els diners provenen exclusivament de la venda dels terrenys, cedits pel club. Sánchez es va mostrar especialment agraït per la culminació d’un procés que “ha costat moltes reunions” i maldecaps a la gent del Badalona. “Ara ens podrem igualar a la resta d’equips grans de la categoria. Aquest episodi ha estat a punt de portar el club a la desaparició”. Com a contrapartida i en clau d’humor, l’alcalde Garcia Albiol va demanar una condició a l’entitat esportiva: “Ara us toca pujar a 2ª A”.

   

  Una aprovació que no ha estat unànime

   

  Tot i que el vistiplau de tots els grups municipals era l’esperat, ICV-EUiA es va abstenir en la votació. El regidor Àlex Mañas va argumentar que la construcció serà obra d’un privat i no un ens públic, que no hi haurà el percentatge d’habitatge social inicial i que no es cobreix la demanda de vivenda a la ciutat i que l’informe pericial dels terrenys els hi “genera dubtes”. En tot moment, això sí, van apuntar cap al govern local i van voler deixar clar que recolzen la causa del club. “El camp és una vergonya i no posarem pals a les rodes”.

   

  L’abstenció de la coalició va valer el desencís del president de l’entitat ‘escapulada’, que es va mostrar molt “decebut”. “No entemen de pisos. Hem posat molt de la nostra part per arribar fins aquí i hem perdut molt en els darrers 15 anys”. La resta de grups de l’oposició van assegurar confiar en el procés i en l’informe pericial dels terrenys i es van felicitar per aconseguir fer un pas important en un episodi, el de l’estadi nou, que porta obert molts anys.