El Ple badaloní se suma al Pacte Local pel Dret a Decidir

  0
  32
  Ple ordinari desembre 2013.JPG

  23/12/2013 – PSC, CiU i ICV-EUiA aproven una moció presentada per Òmnium i que també comptava amb el recolzament d'ERC, la CUP, l'ANC i altres entitats de la ciutat.

  El ple municipal de l’ajuntament de Badalona va aprovar el passat dijous una moció de suport al manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir. El text va rebre els vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU i ICV-EUiA, que representen la majoria absoluta de l’organ representatiu badaloní. El PP i el regidor no adscrit van oposar-se a la moció. La vocal de la Junta d’Òmnium Badalona – Barcelonès Nord Pilar Vallès va ser l’encarregada de llegir el text de la moció, que també va rebre el recolzament d’ERC, la CUP, l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats de la ciutat.

   

  El Pacte Local pel Dret a Decidir és una iniciativa que, impulsada per Òmnium Cultural, i amb el suport de diverses formacions polítiques i entitats, pretén que des de la ciutat es promogui la conscienciació ciutadana i la pedagogia per tal de reclamar el dret dels catalans a decidir quin estat volen. Des d’Òmnium es valora “molt positivament el consens que s’ha assolit al voltant d’aquesta moció així com la predisposició i generositat dels diversos partits, fet que ha permès que totes les formacions de tradició catalanista hi hagin donat suport”.

   

  Entre d’altres propostes incloses, la moció contempla Badalona com un “exemple de ciutat integradora, on la diversitat ha trobat sempre el camp per expressar-se, des del respecte i la voluntat d’entesa”.