El Ple dóna un pas més per impulsar l’hotel al Port de Badalona

  0
  IMG_4301.JPG

  05/12/2014 – L’aprovació, de caràcter provisional, deixa pràcticament enllestida una operació que resultarà clau en el desenvolupament de la zona portuària, així com en el finançament del canal.

  El Ple municipal va aprovar ahir, en sessió extraordinària, i amb els vots favorable del PP i CiU i les abstencions de PSC i ICV-EUiA, la modificació puntual del Pla general metropolità per a l'ajust del límit del sistema portuari. Amb aquest pas, la parcel·la on ha d’anar l’hotel surt –tècnicament parlant- de les fronteres del port, per tal que la seva futura explotació per part de qualsevol operador no estigui supedita als anys de concessió que li queden a l’equipament portuari, i fer-ho així més atractiu per als possibles inversors.

   

  L’aprovació, de caràcter provisional, deixa pràcticament enllestida una operació que resultarà clau en el desenvolupament de la zona portuària, així com en el finançament del canal. Un les administracions donin el vistiplau definitiu, quelcom presumiblement segur, atès que l’Ajuntament ha portat aquest tema molt estretament amb el govern català i espanyol, els terrenys estaran llestos per rebre operadors interessats. Recordem que l’executiu municipal espera aconseguir prop de 7 milions amb la concessió de l’hotel, uns diners essencials per dur a terme el projecte complet del canal, la primera aprovació del qual també ha tingut lloc aquesta setmana en Junta de Govern.

   

  El PSC no veu clara la possibilitat d’aixecar una torre de 60 metres

   

  Tot i que encara queda molt lluny, el PSC no veu clar el disseny que, en principi, podria tenir aquest futur edifici. Serà d’uns 12.000 metres quadrats edificables que es resoldran de dues formes: o bé en forma de ‘L’, o bé repartits en una torre que pot arribar a fe uns 60 metres. Els socialistes no estan d’acord amb aquesta darrera proposta, ja que, diuen, suposaria aixecar la construcció més alta de Badalona a tocar de la costa. Tant l’alcalde Albiol com el líder convergent Ferran Falcó van puntualitzar que podria ser positiu per a la ciutat tenir un edifici singular que aportés un tret característic particular al skyline de Badalona, a l’estil Hotel W de Barcelona.