Guàrdia Urbana i Mossos reforcen la vigilància dels eixos comercials durant el Nadal

  0
  Dispositiu Grèvol Badalona 1.JPG

  05/12/2014 – Durant aquest mes de desembre, agents dels dos cossos patrullaran conjuntament a peu per les zones comercials de la ciutat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

  Aquesta setmana s’ha activat a Badalona el dispositiu especial conjunt de Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra en el marc del Programa Operatiu Estacional Grèvol amb motiu de les festes de Nadal. Durant aquest mes de desembre, agents dels dos cossos patrullaran conjuntament a peu per les zones comercials de la ciutat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

   

  Les dues patrulles conjuntes de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana intensifiquen la presència policial als eixos comercials, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13 hores i de 18 a 21 hores. La tasca dels agents, principalment preventiva, es concentra també aquest any en seqüències rotatives en 8 àrees comercials de la ciutat: Mar – Maignon / Guifré – Torner; Passeig La Salut / Pau Piferrer – St. Mori; Pérez Galdós – Trafalgar / Xile – Alfons XIII; Bufalà – Independència / Montigalà.

   

  Aquesta distribució geogràfica permet que, a partir del punt de trobada establert, les dues patrulles conjuntes abastin més territori i, alhora, puguin donar-se suport mutu de forma més ràpida per la proximitat i gràcies a la permanent comunicació entre les dues dotacions.

   

  Cal destacar que la Guàrdia Urbana reforçarà aquest dispositiu amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència preventiva. Tres patrulles de la Unitat Territorial Ciclista (UTC) es distribuiran sistemàticament de forma complementària per les àrees comercials entre el 15 i el 19 de desembre, en horari de matí i de tarda, amb l’objectiu de dotar de la màxima presència policial uniformada aquests espais, just la setmana anterior a les festes de Nadal. D’altra banda, seguint la línia de treball dels últims dos anys, també s’ha previst l’actuació preventiva de la Unitat Omega, a partir de les 6 de la tarda i fins a les 10 de la nit.

   

  Des de la Comissaria del Mossos d’Esquadra de Badalona s’ha realitzat un primer període GRÈVOL, que es va iniciar el 17 de novembre i finalitzà el 30 de novembre, que s’ha caracteritzat per ser un període informatiu i de presentació i que ha consistit en realitzar contactes amb els representants del teixit comercial – associacions de comerciants, mercats municipals, associació de marxants, representants de centres comercials, i empreses referents del territori.