El Ple vota sumar-se a la querella contra l’afusellament de Xifré

  0
  declaracio tusgsal.jpg

  28/02/2015 – L'Ajuntament de Badalona ha aprovat aquesta setmana una moció per afegir-se com a "part demandant en la querella presentada a Buenos Aires contra l'estat espanyol per crims contra la humanitat per l'afusellament de l'alcalde de Badalona Frederic Xifré".

  L'Ajuntament de Badalona ha aprovat aquesta setmana una moció per afegir-se com a "part demandant en la querella presentada a Buenos Aires contra l'estat espanyol per crims contra la humanitat per l'afusellament de l'alcalde de Badalona Frederic Xifré". El text va ser presentat i aprovat pel PSC, CiU i ICV-EUiA en el ple del passat dimarts a instàncies d’ERC, que va intervenir públicament tot i no tenir representació. Els grups municipals consideren una “obligació i acte de justícia” que l’Ajuntament actuï judicialment per a condemnar aquells que van afusellar un batlle escollit de forma democràtica. El PP es va abstenir en considerar que la iniciativa vol buscar responsabilitats d’uns fets que ja es van tancar a la Transició.

   

  La moció acorda "reclamar l'anul·lació de tots els judicis sumaríssims duts a terme durant el període de dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme". Xifré, alcalde entre principis del 36 i principis del 37, va ser afusellat ara fa 75 anys per la dictadura al Camp de la Bóta. La moció, proposada per Esquerra, s’emmarca dins dels actes de commemoració i record de Frederic Xifré en el 75è aniversari del seu afusellament.