El poliesportiu de Bufalà, sense aigua tres mesos després de la renovació de la caldera

  0
  DSC_0749.JPG

  30/06/2017 – L'Ajuntament continua esperant que la Generalitat aixequi les mesures cautelars i l'aigua pugui tornar a brollar.

  El 'culebrón' al poliesportiu de Bufalà ja dura més d'un any. Més de 450 dies. Més d'un any sense aigua calenta ni poder utilitzar les dutxes ni les aixetes per beure. Un problema que semblava haver-se resolt després de Setmana Santa, però que continua enquistat. L'Ajuntament va acabar de renovar totes les instal·lacions i realitzar els treballs pertinents a finals del mes de març, i, a falta dels permisos de la Generalitat, tot semblava a punt, com va avançar el Diari de Badalona.

   

  Res més lluny de la realitat, tres mesos després, la instal·lació continua en la mateixa situació. Acabada la temporada de les entitats esportives, però amb alguns campus d'estiu en marxa, els participants no poden fer ús de dutxes ni beure aigua en condicions dels lavabos. I és que el Departament de Salut no ha aixecat encara les mesures cautelars que es van adoptar després de detectar brots de legionel·la que provenien de 2014 i que van derivar en un expedient sancionador.

   

  Fonts de la regidoria d'Esports asseguren que es van seguir totes les indicacions i que, durant aquests tres mesos, el Departament ha continuat demanant proves negatives de legionel·la i documentació, que s'ha continuat presentant. “Hem fet diverses proves a diversos punts de la instal·lació, i totes surten a zero, però de moment no ens deixen obrir l'aigua”, lamenten. “Les entitats veuen que hem fet i estem fent tot el que ens demanen i es mostren comprensives”, agraeixen des d'Esports.

   

  L'Agència de Salut Pública de Catalunya, responsable de gestionar aquests afers, confirma que “l'Ajuntament ha treballat en esmenar les deficiències derivades” dels requeriments que es van efectuar. Fonts de l'ens apunten que l'Ajuntament va sol·licitar l'aixecament de mesures cautelars a mitjans de maig, però que “mancava la resolució d’alguns requeriments, com per exemple, la realització de mostrejos per anàlisis de legionel·la”.

   

  Aquesta mateixa setmana, indica l'agència, el Consistori ha entrat una nova sol·licitud amb documentació annexa. “El Servei Territorial està revisant la documentació i, una vegada realitzada, es procedirà a fer la inspecció de l’aixecament de les mesures cautelars”, afirmen.

   

  La multa a pagar pel cas de legionel·la: 6.000 euros

   

  Arran del cas de legionel·la de 2014, el Departament de Salut va obrir un expedient sancionador que podia suposar multes de fins a 60.000 euros per dues infraccions greus. Fonts d'Esports expliquen que, després de tot el procés i de fer al·legacions, la sanció ha quedat en 6.000 euros. La Generalitat ha confirmat que encara “resta pendent de pagament”.

   

  El cost de la caldera que s'ha instal·lat és de 15.000 euros, inversió que ja va passar pel Ple de novembre i va quedar aprovada. També s'han renovat altres maquinàries que complementen la caldera i totes les canonades. La inversió global ha estat de prop de 90.000 euros.