El poliesportiu de Casagemes i el camp de Badalona sud, sense dutxes per legionel·la

  0
  137
  IMG_1320.JPG

  12/10/2017 – L'Agència de Salut obliga a l'Ajuntament a tancar l'aigua de les dutxes per ambdòs positius.

  Malaurada sorpresa al poliesportiu de Casagemes i al camp de futbol de Badalona Sud, que aquesta setmana s'han vist sense aigua sense previ avís. L'Ajuntament ha hagut de tancar les dutxes dels vestidors de les dues instal·lacions municipals a instàncies de l'Agència de Salut, les inspeccions rutinàries de la qual han resultat positives en ambdòs casos, com ja va succeir al pavelló de Bufalà.

   

  La notícia s'ha donat a conèixer aquest dimecres, quan les entitats afectades que entrenen i competeixen als dos equipaments han estat citades per part del Consistori i han estat informades. Fonts de la regidoria d'Esports expliquen que ja s'ha signat un decret d'emergència, una figura utilitzada només en casos d'extrema urgència, per tal de poder dotar econòmicament les actuacions a escometre.

   

  Obres integrals a les dues instal·lacions

   

  Per evitar els problemes constants que s'ha trobat al pavelló de Bufalà, on es van anar realitzant actuacions parcials durant mesos que no van acabar de donar el resultat esperat, el govern ha decidit dur a terme dues obres integrals. En el cas de Casagemes, se substituirà tot el sistema de canonades, tant d'aigua freda com aigua calenta. No serà necessari canviar la caldera, apunten.

   

  Al camp de Badalona Sud, l'actuació serà més complexa. Des d'Esports expliquen que ja estava planificada una remodelació completa el proper estiu, per valor de més de 200.000 euros, i que aquest inconvenient ha obligat a avançar. En aquest sentit, s'instal·larà una nova caldera i es renovaran totes les canonades. El pla de reforma que es pretenia desenvolupar a l'estiu també implica la reforma dels vestidors i i el canvi de la gespa.

   

  Fonts d'Esports lamenten que es tracti d'instal·lacions molt antigues que han rebut poques injeccions econòmiques les darreres dècades, però també admeten que les mesures pal·liatives dutes a terme per l'actual govern no han estat suficients. En qualsevol cas, asseguren adoptar la determinació de solucionar el problema en el menor temps possible.

   

  El decret d'emergència permet que les contractacions d'obra puguin ser una realitat la propera setmana, però el govern prefereix, de moment, no aventurar-se a determinar data de previsió. Mentrestant, estan treballant amb les entitats perquè el perjudici sigui mínim i per reubicar entrenaments o competicions. També es busquen alternatives on els usuaris i usuàries puguin dutxar-se, ja sigui en instal·lacions properes o amb mòduls de dutxa llogats temporalment. També s'està contactant amb les federacions dels esports afectats, assegura la regidoria.