El Port de Badalona acull el Campionat del Món de motonàutica

  0
  8
  IMG_0681.JPG

  10/10/2014 – Les instal·lacions del port, gestionades per Marina Badalona, seran la base del certamen esportiu, encara que es podrà gaudir des de la platja mateix.

   

  Aquest cap de setmana, dies 10, 11 i 12 d’octubre, té lloc a Badalona el Campionat del Món de motonàutica de la modalitat Endurance Class B, per a quatre categories (Promotion, Boat Production, S2 i S1). Les instal·lacions del port, gestionades per Marina Badalona, seran la base del certamen esportiu, encara que es podrà gaudir des de la platja mateix.

   

  Aquesta és la segona ocasió que es celebra una competició d’aquestes característiques a tot l’estat espanyol, després de la disputada a aquest mateix escenari l’any 2012, i del Campionat d’Europa que va tenir lloc el passat mes de maig a Múrcia. La modalitat de la competició d’aquest cap de setmana agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de 8 metres d’eslora. Per tal de donar cabuda a tota mena d’embarcacions ràpides, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda o interiors, establint-se diferents categories en funció de la potència instal·lada, per tal de possibilitar el triomf a embarcacions de diferents potències. D’aquesta manera hi ha la classe Promotion (Promoció), reservada a embarcacions amb no més de 150 cavalls de potència, però també hi ha la categoria S1, on es superen fàcilment els 400 cavalls.

   

  En aquestes darreres temporades els equips catalans han aconseguit experiència i un bon palmarès. Destaca l’equip Italmotonàutica, de Sandro Pelucca i Josep Maria Izquierdo, campions del Món de Promotion l’any 2013 i l’equip Olmarine, de Jordi Olesti amb el badaloní David Burgos, que són els actuals campions d’Europa de la classe S2, amb una embarcació Phantom i un motor foraborda Yamaha de 200 cavalls. També cal tenir en compte l’equip Cèltic de Carles Santaella i Toni Guinot, amb una embarcació Graüner i un motor foraborda Suzuki de 250 cavalls.

   

  La competició tindrà la seva base a Marina Badalona però podrà ser vista des de la platja de Badalona, ja que el circuit s’instal·larà a mar obert, entre el mateix port de Badalona fins a exhaurir pràcticament el front marítim de la ciutat. En total està previst de celebrar tres mànegues amb un recorregut d’entre 35 i 60 milles par a cadascuna d’elles: dues el dissabte 11 i la final el diumenge 12 al matí.

   

  La prova, que està organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, compta amb el suport de totes les institucions nàutiques locals, començant pel propi Ajuntament de Badalona, el Club Nàutic Bétulo, el Club Natació Badalona, l’Hèlice Club i Marina Badalona, que acollirà la regata.