Jordi Souto: “Hem fet un reset del projecte”

  0
  28
  DSC_0316.JPG

  09/10/2014 – L’entrenador de la Unificació Llefià exposa les línies mestres que ha seguit el club per tornar a ser competitius a Segona Catalana.

   

  El Llefià no va poder completar el seu primer any a Primera Catalana amb èxit. El conjunt badaloní va perdre la categoria després d’una temporada complicada, sobretot en el tram final. Des del cos tècnic, encara encapçalat per Jordi Souto, es va decidir apostar per una regeneració de la plantilla.

   

  “Estic molt content amb la plantilla que hem fet. Sabíem què volíem fer aquest any. Fer un equip pràcticament nou i amb molts jugadors joves, molts d’ells que surten de la seva etapa de juvenil”, comentava Jordi Souto.

   

  Segons el tècnic del Llefià, “l’equip ha de passar per un procés d’adaptació i entendre què volem. Diversos jugadors han d’entendre què és la Segona Catalana i el futbol amateur. La veritat és que estem contents amb la il·lusió que transmet el grup”.

   

  Després de cinc jornades disputades, el Llefià és sisè a la lliga amb un total de vuit punts. Els badalonins només han perdut un partit i estan a quatre punts del líder, el Ripollet.

   

  “Encara ens falta molt recorregut. Sabem que l’inici de lliga serà complicat. A més, una part de la plantilla de l’any passat que segueix aquesta temporada ve d’una dinàmica negativa i de perdre molts partits”, assegurava Jordi Souto.

   

  El més important és que la Unificació Llefià ha aconseguit deixar enrere la mala dinàmica del descens i fer net. “L’equip cada dia va a millor. La sintonia entre els jugadors es bona. Els nous han aportat un altre aire. Encara és aviat i no podem parlar de classificació, perquè som a la jornada cinc”, apuntava un Jordi Souto que també revelava quin ha estat l’objectiu principal del cos tècnic per aquesta temporada: “Volíem millorar i reforçar la il·lusió que transmet l’equip”, deia.

   

  Per l’entrenador del Llefià, “el club havia de canviar. Havia arribat un moment en el qual molts jugadors ja no podien oferir res més al Llefià, i el club tampoc a ells”.

   

  Jordi Souto encara la seva cinquena temporada al capdavant del vestidor i reconeix que enguany ha pogut configurar un equip “que s’assembla molt al que vaig dirigir aquí durant la meva primera temporada”.

   

  Parlant sobre la naturalesa de l’equip, Souto assegurava que l’afició veurà a una plantilla “compromesa, amb moltes ganes, i intentant fer les coses bé. Això és el que es valora al Llefià. No tant el resultat, sinó com arribem als resultats que obtenim”. Per Jordi Souto, la Unificació està “reiniciant el seu projecte”.

   

  Una lliga molt competida

   

  “Crec que és l’any més complicat que afrontem a Segona Catalana, sobretot per la xifra d’equips potents que hi ha al grup. Els altres anys sempre hi havia un o dos equips molt forts”, assegurava també Jordi Souto durant l’entrevista.

   

  “Recordo que al primer any aquí el principal rival era el Martinenc, i al segon el Vilassar de Dalt va fer un equip molt fort. Ara ens trobem amb cinc o sis equips de primer nivell”, continuava el tècnic badaloní.

   

  Analitzant els rivals més forts del grup II, el tècnic del Llefià li donava un protagonisme preferencial al Ripollet. “El Ripollet considero que és el màxim favorit. David Ortiz és un entrenador espectacular i, a sobre, té a molts jugadors de Tercera i de Primera Catalana. A més, el Ripollet és un club que porta molta gent al camp”, declarava.

   

  Per altra banda, “la Guineueta de Puchi té un pressupost atractiu i compta amb molts jugadors contrastats. L’Olímpic Can Fatjó sempre ha estat a dalt en els darrers anys, i el Premià i el Mataró sempre estan fregant l’ascens. Tampoc podem oblidar del Canyelles”.

   

  El principal problema de la reinvenció del Llefià, és que els seus màxims rivals a la zona alta de la classificació ja són equips força consolidats. “Quan vam pujar a Primera Catalana, equips com el Premià i el Mataró iniciaven un projecte que ara ja tenen consolidat”, comentava Souto.

   

  El tècnic reconeixia que els badalonins encara no estan “al nivell d’alguns d’aquests equips consolidats, però esperem estar-ho a mesura que avanci la temporada”.