El Port de Badalona obre portes a la ciutadania i als professionals del món nàutic

  0
  I Festival Mar Badalona_crèdit Albert Bagué.jpg

  29/05/2014 – Per segon any consecutiu, el Port de Badalona acull el II Festival del Mar de Badalona i la II Fira Nàutica del Port de Badalona.

  Per segon any consecutiu, el Port de Badalona acull el II Festival del Mar de Badalona i la II Fira Nàutica del Port de Badalona. Aquests dos importants esdeveniments, organitzats per Marina Badalona i l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona i BCIN, posicionen la ciutat de Badalona en el centre de l’activitat nàutica de Catalunya. La segona edició del Festival del Mar es concentra aquest any en una sola fira per tal de reunir una major oferta i augmentar l'afluència de visitants.

   

  Durant quatre dies, des d'avui, el públic professional i el general compartiran espai i passió pel mar. La II Fira Nàutica del Port de Badalona amplia els seus metres, tant a terra com a mar, i una trentena d'empreses i entitats oferiran els seus serveis amb tracte personalitzat.

   

  L'exposició comercial es concetrarà a la zona del Moll de Capitania i Moll de Ribera, amb empreses de venda d’embarcacions noves i d’ocasió, accessoris, complements i serveis nàutics diversos. També hi haurà una gran oferta en lloguer, xàrters i escoles de formació. En el marc de la fira, al Centre d’Activitats Nàutiques, al Moll Nord, es desenvoluparan presentacions i debats sobre temes d’actualitat del sector. Les sessions programades engloben temes com les singularitats del marketing nàutic fins la presentació d’un estudi econòmic del sector i també el portal fadinboats.com. També es presentarà el projecte Clipperton, que uneix la ciència i el art al voltant del mar. Totes les activitats seran obertes a tothom i gratuïtes.

   

  ▪ El Port de Badalona, un espai per tota la familia

   

  Un dels objectius del II Festival del Mar de Badalona és donar a conèixer el Port de Badalona als ciutadans i que facin d’aquest un espai imprescindible de gaudir. És amb aquest objectiu que, des del divendres 30 de maig fins el diumenge 1 de juny, s’han programat un bon nombre d’activitats obertes a tothom.

   

  Una de les activitats més destacades tindrà lloc el mateix divendres, a partir de les 18 hores, quan tots aquells que visitin el Port de Badalona viuran en directe una activitat espectacular: un simulacre de rescat en mar per part de Salvament Marítim. En aquest exercici hi participaran l’embarcació Salvamar Mintaka i l’helicòpter de salvament Helimer 201.

   

  En el II Festival del Mar de Badalona tots els visitants trobaran la seva activitat. Els més atrevits podran fer un bateig de mar en vela lleugera, caiac, surfsky o rem. El quetx Ciutat de Badalona farà sortides al voltant del port per posar en contacte als badalonins i visitants amb el mar, i els més petits tindran durant tot el cap de setmana inflables gratuïts, a més de tallers de nusos mariners, visita a vaixells d’època i accés a les zones infantils habilitades.

   

  No faltarà una bona oferta de restauració. Els restaurants ubicats al Port oferiran menús i descomptes especials a tots els visitants per fer d’aquestes jornades una experiència inoblidable molt a prop del mar.