L’oposició, contrària a que Engestur administri Badalona Cultura

  0
  zorrilla.jpg

  29/05/2014 – El govern local matisa que només es tracta d'una administració tècnica, i no corresponent als continguts culturals.

  Fa uns mesos, el govern local va destituir la coordinadora de l’àrea de Cultura i gerent de Badalona Cultura, l’empresa municipal que gestiona els teatres municipals. Des de llavors, aquesta plaça ha estat vacant i durant els darrers dies començaven a haver-hi rumors sobre possibles substituts. Dimarts, abans del Ple, els grups municipals van celebrar una junta general per debatre qui encapçalaria la institució cultural. La proposta del PP era deixar la gestió en mans d’Engestur, un altre dels ens municipals, aquest, no obstant, encarregat de les qüestions urbanístiques, de via pública i aparcaments de la ciutat. La resposta de l’oposició va ser un ‘no’ unànim.

   

  Des del govern local esclareixen que es tracta d’una gestió del “dia a dia i purament tècnica”, com ara de pagar factures, sous o les neteges dels teatres, ja que de la programació cultural, diuen, s’encarreguen els tècnics de l’Ajuntament. “És un model pràctic i operatiu que no incrementa la despesa de personal –explica la tinent d’alcalde Maritxu Hervás- i que també es posa en pràctica a Barcelona, per exemple”. Hervás considera que, d’aquesta forma, es cobreixen les necessitats operatives de BDN Cultura i no s’ha contractar un gerent “per 75.000 euros com es feia abans”, però que l’oposició està instal·lada en “el no perquè no”.

   

  Els socialistes consideren que “l’objecte social d’Engestur és totalment diferent” al de Badalona Cultura i que això, fins i tot, podria ser “jurídicament insostenible”. “Si volen nomenar a qualsevol persona del seu equip, ens agradi més o menys, no ens negarem, però no a l’empresa d’aparcaments i urbanisme”, afirma el regidor Josep Duran.

   

  CiU no comparteix “que es prenguin decisions que afecten la gestió d’equipaments culturals sense comptar amb l’opinió de les entitats i les persones del món de la cultura”. “S’ha de tenir consens en les decisions, i fins que aquest consens no sigui mínimament sòlid, CiU no donarà suport a cap canvi de model que no compti amb un mínim aval del sector”, replica la federació local.

   

  ICV-EUiA, per la seva part, considera que s’ha d’obrir un debat més profund que qui ha d’ocupar la gerència de Badalona Cultura: “Volem saber quin model pretenen, què volen de l’ens municipal i, a partir d’aquí, decidir si cal gerència o no, però no aquest nyap sense negociar ni informar”, defensa el president del grup, Carles Sagués.