El port de Badalona, un gran poliesportiu marítim a l’aire lliure durant uns dies

  0
  37
  inicia't.jpg

  07/06/2016 – L’equipament portuari acull entre dijous i diumenge la fira de la nàutica i els seus oficis Inicia’t, amb activitats, tallers i tota la informació del sector.

  Inicia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis se celebra al Port de Badalona a partir d’aquest dijous, dia 9, i fins al 12 de juny amb l’objectiu d'obrir la nàutica al públic no iniciat. L'objectiu és aconseguir establir una base de nous aficionats a la mar a través dels esports nàutics més accessibles (caiac, pàdel surf, rem, vela lleugera …) però també la de mostrar les diferents disciplines que poden desenvolupar-se professionalment al sector nàutic amb una àmplia oferta formativa adreçada especialment a joves d'entre 14 i 18 anys.

   

  Organitzada per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, la fira Inicia't compta amb la col·laboració de múltiples agents, com els industrials i professionals associats a ADIN, la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC) i els operadors i entitats que s'han constituït i desenvolupat al recinte, com l'Associació d'Amics del Quetx Ciutat Badalona, la Confraria de Pescadors i la Base de Pesca Artesanal i Proactiva, amb la seva ONG Proactiva Open Arms.

   

  Una visita activa i pràctica

   

  L’esdeveniment comptarà amb un innovador programa d’activitats i informació sobre les sortides professionals vinculades al mar i la nàutica. A més de l'exposició de productes i serveis nàutics, la fira Inicia't comptarà amb un nombrós grup d'estands de participació activa. És a dir, s'han organitzat una sèrie de "Reptes" en què és "reptarà" el visitant a realitzar una determinada activitat a l'aigua o en sec, alguna manualitat o qualsevol altre tipus de prova pràctica o mental.

   

  Entre els visitants que hagin realitzat tots o algun dels reptes suggerits pels estands, es sortejaran diferents premis que es donaran a conèixer el diumenge 12 de juny, just abans de la clausura del certamen. Paral·lelament, la Fira Inicia't acollirà al seu recinte l'àmplia oferta que actualment hi ha al mercat pel que fa a sortides professionals nàutiques.

   

  A més la fira comptarà amb diverses demostracions i tallers pràctics de nusos, de meteorologia, fusteria nàutica, primers auxilis o pesca esportiva, entre d'altres. Per descomptat, els assistents podran practicar algun dels esports nàutics que estaran en exposició durant els quatre dies: batejos de rem i caiac, de vela J80, pàdel surf, motos aquàtiques i navegació en el quetx clàssic Ciutat de Badalona.

   

  A més, l'agenda d'aquest certamen inclou la celebració del Marina Day el dissabte 11 de juny, una jornada de portes obertes que se celebrarà de forma simultània en molts ports d'Espanya i que Badalona ha integrat dins de la fira Inicia't perquè s'adapta perfectament a la filosofia de l'esdeveniment. El diumenge 12 de juny es reforçarà el programa amb activitats en el marc de la Festa del Mar de Badalona, cita molt consolidada a la ciutat orientada a posar en valor el vessant ambiental de l'univers nàutic.