Revolta veïnal a Casagemes i Orient contra el ‘botellón’

  0
  0402ed87-e536-45d1-a22b-730f1d42571d.jpg

  07/06/2016 – Associació de veïns i plataforma veïnal sumaran esforços per clamar contra l'incivisme dels caps de setmana.

  Un grup de veïns del carrer de Santa Madrona s’han posat mans a l’obra contra el ‘botellón’ que pateixen la nit dels divendres. Els veïns s’estan plantejant mobilitzacions per acabar amb els actes incívics i vandàlics que s’estan repetint cada setmana. Francesc Andreu, un veí del carrer Santa Madrona, ha explicat  que la situació s’ha fet insostenible perquè les molèsties augmenten cada cap de setmana.

   

  Segons Andreu, sobretot la nit dels divendres, tota la zona s’ha convertit en una ciutat “sense llei” amb joves bevent, xivarris, baralles, destrosses de mobiliari urbà, vidres trencats o pixades a les façanes o sota els passos subterranis de la via del tren.

   

  Els veïns creuen que manca presència policial i per aquest motiu volen engegar diverses mobilitzacions per donar a conèixer aquesta situació. Una de les primeres mesures seria penjar pancartes contra els ‘botellons’ a les façanes i balcons dels edificis del carrer de Santa Madrona.

   

  L’AVV de Casagemes carrega contra l’Ajuntament

   

  El president de l’Associació de veïns de Casagemes, Xavier Gallego, ha explicat  que la situació s’ha complicat darrerament, tant pel que fa als ‘botellons’ com per l’augment dels actes incívics. Segons Gallego, la nit dels divendres hi ha problemes d’incivisme al carrer Orient, plaça Marinada, plaça Carme Guasch, plaça del Sol, plaça Casagemes i al carrer Santa Madrona.

   

  Gallego ha advertit que les reunions que s’han fet amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament “no han servit per a res”. El president de l’entitat veïnal ha lamentat que quan els veïns truquen a la Guàrdia Urbana, durant la nit dels divendres, “no apareixen mai”. Gallego ha titllat l’Ajuntament de “passota” en aquest tema.

   

  Reunió amb els veïns del carrer Orient

   

  Els veïns de Casagemes i els del carrer Orient són alguns dels que més pateixen els estralls derivat dels ‘botellons’, i aquests dies ja han posat en comú les seves reivindicacions per tal de sumar forces i iniciar mobilitzacions conjuntes.

   

  Patrulles ciutadanes

   

  Aquest mateix dilluns, en declaracions a RàdioB, el president veïnal de Casagemes ha explicat que es plantegen implantar "patrulles ciutadanes" aquest estiu si el combat contra el 'botellón' des de l'Ajuntament i els cossos policials no fructifica. "Si la Guàrdia Urbana i els Mossos no fan res, ho fem nosaltres", ha reivindicat Gallego.