El PP acusa el govern d’haver reduït el nombre de policies al carrer amb el nou model de Guàrdia Urbana

  0
  43
  pareja.jpg

  22/03/2017 – L'exregidor de Seguretat Miguel Jurado assegura que hi ha dies en els quals només hi ha hagut tres patrulles de barri.

  El Grup municipal del PP de Badalona ha destapat avui les falsedats del nou model de Guàrdia Urbana que es va implantar fa unes setmanes. El regidor del Grup Popular, Miguel Jurado, considera que “en els primers dies de funcionament ja s’ha pogut comprovar que el que havia promès el govern era mentida i l’únic que han acabat fent és reduir el nombre d’efectius que patrullen a peu als carrers”.

   

  L'exregidor de Seguretat, Miguel Jurado, ha especificat que de les 10 patrulles que havien promès que es dedicarien als barris, “hi ha dies que només han tingut tres i el màxim han estat sis per a cobrir els 32 barris de tota la ciutat”. “Ni han cobert les prejubilacions, ni han convocat noves places, ni han renovat els guàrdies que hi havia en comissions de servei, al final, els ciutadans som els que patim aquesta ineficàcia”, lamenta Jurado.

   

  El grup Popular indica, a més, que una de les conseqüències directes d’aquesta manca de previsió és que s’ha abandonat el servei que es feia a les entrades i sortides dels col·legis.

   

  El govern assegura que el PP falseja les dades

   

  Des del govern acusen al Partit Popular de falsejar les dades i asseguren que tots els dies menys un, des de l'1 de març, hi ha hagut al carrer totes les patrulles de proximitat promeses pel nou model. Consideren que fer una avaluació en dues setmanes és precipitat i que cal rodatge per implementar i ajustar mesures, però afirmen que les associacions veïnals i la FAV estan contentes.

   

  Sobre el servei d'entrades i sortides de les escoles, fonts municipals apunten que és impossible donar cobertura a tots els centres de la ciutat i que abans tampoc es feia així. Sí expliquen que els nous equips de prevenció planificada permet cobrir les necessitats de forma més efectiva.

   

  Coincideixen en la manca d'agents, però recorden que és una llei del PP estatal la que impedeix cobrir les 20 baixes i jubilacions dels darrers anys.