El PP difon en castellà alguns cartells publicitaris institucionals

  0
  44
  anismono.jpg

  18/06/2012 – El govern local ha penjat avui els cartells que anuncien, en castellà i català, la inauguració de l'estàtua de l'Anís del Mono, fet que no respecta l'article 15.1 de la normativa municipal.

  El govern local ha fet saltar avui una espurna sobre un tema molt delicat. S’han començat a col·locar les pancartes publicitàries que informen, en català però també en castellà, l’acte d’inauguració el proper 7 de juliol de l’estàtua de l’Anís del Mono.

   

  “El Mono” de Badalona ya tiene su estatua. Sábado 7 de julio, 18.30h. ¡Ven a descubrirla!

  "El Mono" de Badalona ja té la seva estàtua. Dissabte 7 de juliol, 18.30h. Vine a descubrir-la!

   

  Esquerra Republicana ha penjat al seu compte de Facebook la fotografia que observem en aquest article, tot denunciant el fet. “L’ajuntament de Badalona incompleix el seu propi "Reglament d'us de la llengua catalana", assegura ERC en la seva publicació.

   

  El cert és que l’article 15.1 de l’esmentada normativa afirma que “tots els cartells i publicacions que editi l’Ajuntament de Badalona i els missatges que s’emetin a través dels mitjans de comunicació i la publicitat institucional s’han de fer normalment en català en l’àmbit lingüístic català”.

   

  El partit independentista també recorda que “Ferran Falcó va assegurar que la llengua i el seu respecte per part del Govern del PP eren la més clara de les línies vermelles que no els permetrien traspassar”, i es qüestionen quina serà la reacció convergent.

   

  La reacció, doncs, no s'ha fet esperar gaire i fa escassos minuts el grup municipal convergent ha publicat la carta de queixa formal que ha fet arribar a l'Ajuntament. CiU assegura que no veu cap "anormalitat" que pugui haver provocat l'ús del castellà, que es tracta d'una "irregularitat" en tota regla i que el fet "tampoc seria justificable en base a l'argument que les bandelores són financiades per una empresa privada".

   

  La reacció a les xarxes socials ha estat ràpida i extensiva, sobretot a Facebook.

   

  A continuació pots llegir la carta enviada per CiU a l'Alcalde: