El PP insta a comerciants a sol·licitar a l’Ajuntament càmeres de vigilància

  0
  full firmes.jpg

  11/07/2012 – El regidor i la coordinadora de La Salut reparteixen entre els comerciants de la zona uns fulls que reconeixen "problemes d'inseguretat" i animen a signar per demanar instal·lació de càmeres a la via pública.

  El regidor i la coordinadora del PP del barri de La Salut, Salvador Lerma i Julia Sánchez, han estat repartint al llarg del matí d’avui pels comerços de la zona uns fulls instant als comerciants a demanar al propi ajuntament la instal·lació de càmeres de seguretat al carrer. El curiós dels fulls entregats, que avisen que els problemes d’"inseguretat ciutadana" els ocasiona "la crisi econòmica", és que parla en nom dels veïns i veïnes del barri i enlloc indica ser un document que prové de mans de l’administració municipal tot i haver estat repartits per representants del consistori:

   

  “…els veïns del barri de la Salut i voltants volem que l’ajuntament instal·li càmeres de vídeo-vigilància  en el passeig de la Salut, amb la finalitat de dissuadir i prevenir els delictes”.

   

  Fa dos mesos, l’Ajuntament va comunicar als botiguers del barri la intenció d’organitzar una reunió per tractar i debatre la possible instal·lació de càmeres al passeig de la Salut; aquesta trobada, no obstant, no es va arribar a produir. Ara, el president de l’Associació de Comerciants de la Salut i de la Unió de Comerciants de Badalona, Rafa Pavón, troba que repartir aquests fullets sense consensuar-ho abans amb el sector implicat és un “greuge”. “A més del fons de la qüestió, la forma en què s’ha dut a terme tot això ha transmès a l’associació malestar i preocupació”, assegura el president de l’entitat.

   

  Posar càmeres de vigilància a la via pública és una qüestió molt complicada de tramitar que moltes vegades pot arribar a infringir la privacitat, intimitat i imatge de les persones, per això resulta tant difícil el seu establiment. En aquest sentit, Pavón també ha manifestat que repartir aquestes sol·licituds, que ni tan sols indiquen la seva procedència, és una forma “d’engany”. “Si no es fa bé, posar càmeres al carrer pot ser il·legal. Aquests fullets no es poden repartir així com així, sense informar als botiguers, perquè si ells firmen i després es demanen responsabilitats, la culpa pot ser nostra”, ha conclòs Rafa Pavón, qui també s’ha qüestionat quins fons han finançat els esmentats fulls si no porten la insígnia municipal.