Tocarà esperar a que l’Olímpic decideixi

0
    32

Guanyar dues vegades seguides a Madrid no és una missió senzilla. I avui ha quedat demostrat (90-73). Des del salt inicial, la Penya ha sortit amb nerviosisme i impresicions en atac, anotant dos punts en els primers cinc minuts. El Real Madrid ha castigat la superioritat física amb el lideratge de Yabusele obrint el primer parcial d’11-2, però ràpidament, Joel Parra ha tornat a fer entrar la Penya al matx amb cinc punts consecutius. L’arma per fer mal als verd-i-negres ha estat castigar el joc interior a partir de les individualitats de Yabusele o de Tavares aprofitant els rebots ofensius.

A mesura que els minuts han anat avançant, els de Carles Duran han començat a fluir en atac mitjançant l’ús dels pivots com a distribuidors de joc, però sense enllaçar bons atacs amb defenses sòlides per tal de retallar distàncies. Quan semblava que el conjunt blanc imposaria el seu ritme, Andrés Feliz ha aconseguitavançar els verd-i-negres 33-34 amb nou punts consecutius, obligant a Chus Mateo a aturar el partit. El partit ha arribat al descans amb el guió calcat del primer partit, marxant al descans +4 (36-40) amb un Feliz sublim ens els últims minuts, exercint com a home de referència en anotació i suplint a un Kyle Guy neutralitzant completament amb una sèrie de 0/6 en llençaments.

A la represa, el Madrid ha estat obligat a pujar la intensitat per no anar a remolc, però tot i els intents per fer-ho, Henry Ellenson, amb vuit punts consecutius, ha capgirat el marcador (56-59). Els blancs han optat per un sistema defensiu zonal als últims minuts del tercer quart per col·lapsar el cervell dels verd-i-negres, sent una clau d’èxit per arribar al quart decisiu 63-59. Amb el nerviosisme a flor de pell, el Madrid ha jugat a favor amb l’experiència marxar +11 a falta de sis minuts. El discutible criteri arbitral ha tret el nervi d’Ante Tomic que ha protestat – amb raó – una falta rebuda, que acabat amb tècnica i expulsat sumat a l’antiesportiva de la primera meitat. La Penya ha pagat el cansament de l’exigència, que sumat a la poca rotació de plantilla, sent impossible competir a intercanvi de cistelles a un Madrid que ha augment del nivell de duresa i intensitat.

La sèrie arriba a Badalona amb empat a 1 i on l’Olímpic tindrà un paper més decisiu que mai. Si la Penya aconsegueix guanyar els dos partits de casa, serà a la final de la Lliga Endesa. Carles Duran haurà de plantejar nous sistemes d’atac per tornar a treure la millor versió de Kyle Guy, aturat avui amb només 5 punts.

Els verd-i-negres ja han demostrat de què són capaços i donaran el màxim possible. Dissabte, a les 18:30h, tercer partit de l’eliminatòria. Som-hi, Penya.