El PP titlla de “poc transparent” la contractació de la cavalcada de reis d’enguany

  0
  c5f18f23-b397-45d3-a3f9-4b76aeccb606.jpg

  28/01/2016 – El PP denuncia que el govern no ha obert un concurs públic, sinó que ha dut a terme diferents contractes menors amb invitació.

  El Partit Popular ha denunciat aquesta setmana la “poca transparència que hi ha hagut en el procés de contractació” de les empreses que aquest 2016 s’han encarregat de dissenyar i desenvolupar la Cavalcada de Reis a la ciutat. “Sempre s’ha fet un concurs públic de procediment obert, a on es pot presentar tothom qui vulgui, per adjudicar el contracte d’un dels esdeveniments més importants que se celebren a la ciutat, però en aquesta ocasió el Govern ha decidit tancar les portes a les empreses que volen treballar per a l’Ajuntament”, assegura Garcia Albiol a través d’un comunicat.

   

  Recorden els ‘populars’ que el concurs públic es convoca per afavorir que totes les empreses del sector puguin presentar el seu projecte i optar a ser escollides en base a uns fonaments tècnics. En canvi, aquest any, critiquen, l’Ajuntament “va decidir fraccionar el contracte únic en 12 contractes menors al límit del que estableix la llei”. Aquest tipus de contractes, indiquen, no és obligatori fer publicitat perquè les empreses en tinguin coneixement, sinó que és l'Ajuntament qui convida a participar en el procés contractual.

   

  Destaca el grup municipal del PP, a més, que en el contracte que fa referència a la "direcció artística de la Cavalcada" s'ha contractat a una empresa “de forma directa, sense ni tan sols convidar a altres empreses a que poguessin presentar la seva proposta”. Ni s’ha comparat que sigui l’empresa que podia fer una millor oferta econòmica per als interessos de la ciutat ni s’ha comparat amb cap altra empresa que la seva proposta de disseny sigui la més adequada”, reprova la formació d’Albiol.

   

  Des del govern municipal apunten que s’ha complert fil per randa la normativa de contractació. La regidora de Cultura, Laia Sabater, argumenta que si s’ha contractat en partides fraccionades ha estat amb l’objectiu de reduir el cost, que s’ha pogut minvar un 30%, assegura. Pel que fa a la direcció artística de la Cavalcada, assenyala que es va apostar per un grup en concret perquè es buscava una elecció amb “criteris tècnics i artístics” molt singulars. “No hi ha pas favoritismes. Ho hem fet seguint la normativa escrupolosament. La Cavalcada va ser un èxit i és una pena voler entelar-la políticament”.