Badalona impulsarà un nou Consell de la Seguretat

  0
  IMG_0766.JPG

  28/01/2016 – El nou organisme vetllarà pel desenvolupament i l’aplicació d’un model de seguretat propi.

  Badalona impulsarà properament el Consell de la Seguretat, un nou organisme que vetllarà pel desenvolupament i l’aplicació d’un model de seguretat propi basat en la proximitat, la prevenció, la reeducació, la lluita contra la desigualtat i en el control democràtic de la ciutadania. Aquesta és una de les principals conclusions que van sorgir de les jornades sobre seguretat que, sota el títol ‘Una Badalona amable, una ciutat segura’, es van celebrar el passat cap de setmana al centre cívic de La Salut.

   

  Més de 250 persones van assistir a les diverses conferències en les que van participar diversos experts universitaris de reconegut prestigi; polítics de diverses formacions com l’exconsellera d’Interior i de Justícia Montserrat Tura o l’exdiputat David Fernández; especialistes d’arreu de l’Estat en matèria de seguretat; i representants d’altres municipis de Catalunya i l’Estat que també han iniciat processos de reflexió sobre nous models de seguretat; així com membres de nombroses entitats ciutadanes de Badalona, entre d’altres. També hi han assistit representants d’altres institucions com l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón.

   

  En el discurs de cloenda de l’acte, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va dir que “a aquest govern li importa i molt el tema de la seguretat i per això s’han fet aquestes jornades que han de servir com a una eina de millora”. “Mai més volem a Badalona que el discurs de la por sigui el que articula la política de seguretat”, va afegir Sabater.

   

  Dolors Sabater va reivindicar ”la gran feina que fa la Guàrdia Urbana de Badalona, que es veurà reforçada amb el nou model, que es basarà en una millor convivència i una millor justícia social”. “En cap cas – va insistir Sabater– es qüestiona la professionalitat dels agents sinó que, precisament, es vol posar en valor la seva tasca com un instrument més a l’hora de pensar en la seguretat”.