El Prat ho fa tot, però no guanya (79-77)

0
    24

07/02/2015 – Els potablaves cauen a la pròrroga després de posar contra les cordes al vigent campió de la Copa Príncipe, el Quesos Cerrato Palencia.

El CB Prat va estar a punt de donar la sorpresa a la pista d’un dels màxims favorits per lluitar pel títol de la LEB Or. Al Pavelló Marta Domínguez, el conjunt d’Agustí Julbe va tenir el partit a les seves mans, però la mala fortuna va impedir que el vinculat verd-i-negre marxés de Palència amb el triomf sota el braç.

La defensa pratenca va anul·lar completament l’atac del Quesos Cerrato durant tot el primer temps. La ressaca de la Copa Príncipe es va notar a les files palentines, però la condició d’equip gran va permetre als morats reaccionar a la segona meitat.

Buscant boles interiors i anotant amb molta facilitat, el Prat completava un primer quart espectacular, aconseguint una diferència consistent després d’un parcial final de 0 a 10 (16-25). Al segon període, Oliver Arteaga queia lesionat, unint-se a les baixes de Roma Bass i Jon Cortaberría i deixant molt limitada la rotació interior local.

La qualitat d’Alberto Abalde i Piru Ros, mantinguts en pista durant quasi tot el partit, permetia al Prat conservar l’avantatge al descans (35-42). El Quesos Cerrato seguia desencertat i començava a patir els problemes de faltes de Tomas Hampl.

A la represa, però, els pupils de Natxo Lezkano van fer un pas endavant en defensa i Quinn McDowell, amb tres triples seguits, capgirava el marcador. El CB Prat va saber aguantar l’embranzida local per tancar el tercer acte per davant (50-51), però amb tot molt més igualat.

Les diferències mínimes es mantindrien fins al final. Amb un triple de Guillermo Justo, el Quesos Cerrato gaudiria d’un mínim avantatge (61-60), però a 44 segons per la conclusió els visitants tornaven a manar (63-65). Després d’una bona defensa, el vinculat de la Penya disposaria de dos tirs lliures per sentenciar, però només un acabaria entrant.

Llavors, un últim triple de molt mèrit anotat per Xavi Forcada igualava el matx i enviava el partit a la pròrroga (66-66). En el temps extra, el CB Prat seguiria competint, mantenint-se per davant a menys de dos minuts pel final (72-75). Però una falta en atac de Zoran Nikolic va donar dos tirs lliures claus a un Roger Fornas que no va desaprofitar el regal. Amb el 79 a 77 en el marcador, Gerbert Martí va gaudir de dos tirs a cistella per forçar una nova pròrroga, tot i que cap dels dos llançaments va voler entrar.

De la forma més crua possible, el CB Prat una nova derrota injusta, vist el nivell de joc evidenciat pels dos equips. La poca aportació de banqueta va limitar les opcions de conjunt potablava, que tot i així va ser superior al Quesos Cerrato.

Alberto Abalde (19 punts, 10 rebots, 4 assistències i 26 de valoració) i Zoran Nikolic (16 punts, 8 rebots i 16 de valoració) van ser els millors a les files visitants. Tot i la desfeta, el Prat es beneficia de la derrota del Clínicas Rincón per seguir fora del descens.

Fitxa tècnica:

Quesos Cerrato (79): Justo (14), Rodríguez (2), Otegui (6), McDowell (22), Hampl (12), Aboubacar (-), Arteaga (-), Forcada (11), Fornàs (10) i Gantt (2).

CB Prat (77): Martí (14), Abalde (19), Vilanova (3), Ros (12), Nikolic (16) Costa (-), Iriarte (-), Serrano (8) i Sans (5).

Parcials: 16-25 / 19-17 / 15-9 / 16-15 / 13-11

Rebots: Fornas (13) / Martí (14)

Assistències: Otegui i Forcada (5) / Abalde (4)

Incidències: partit corresponent a la vintena jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló Marta Domínguez.