La Federació d’Empresaris proposa mesures per millorar l’economia de cara al 2020

  0
  10842162_779674828782962_633420494578832196_o.jpg

  07/02/2015 – La plataforma empresarial badalonina ha presentat un decàleg amb diferentes propostes que posen la mirada posada al 2020.

  La Federació Empresarial de Badalona (FEB) ha presentat aquesta semana un decàleg de mesures amb la mirada posada al 2020. Segons la FEB, Badalona ha d’estudiar una possible especialització de la ciutat de Badalona, una rebaixa de taxes per atraure la instal·lació de noves empreses a la ciutat o la reorganització d’algunes regidories per fomentar la dinamització econòmica.

  Sota el títol ‘Badalona 2020’, el document focalitza la importància de potenciar l’entorn de Can Ruti, on actualment hi treballen unes 5.000 persones, per multiplicar els beneficis del sector biomèdic i d’investigació a la ciutat, tant a nivell laboral, com de posicionament. Tanmateix, proposa atraure estudis universitaris de biomedicina i/o infermeria. El decàleg també inclou un informe exhaustiu sobre els tributs municipals i una comparativa amb altres ajuntaments que situa Badalona en els trams més alts de les ciutats de l’entorn. Per aquest motiu, la plataforma empresarial recalca la necessitat de reduir taxes per ser més competitius i atraure noves empreses que es vulguin instal·lar a Badalona. A més, posa de manifest la necessitat de crear una finestra única que englobi els actuals serveis i empreses que depenen de la regidoria de Promoció Econòmica (IMPO i REBASA) i fixar en un termini màxim de 30 dies l’obtenció d’una llicència per l’obertura d’un negoci.

  El document s’ha presentat als diferents grups polítics amb representació municipal i al propi alcalde Garcia Albiol. També a la ciutadania, agents socials i altres representants de la societat civil. Tot i estar a quatre mesos de les eleccions municipals, el president de la FEB, Josep Maria Puente, ha volgut destacar el caràcter “apolític” del document i afirma que pretén ser una “eina útil” per a la configuració dels programes dels diferents partits.